رییس مرکز پژوهش های مجلس تحقیقات در بخش کشاورزی را زیربنای ارتقا تولید محصولات غذایی دانست و گفت: بودجه های اختصاص یافته در تحقیقات کشاورزی، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای حفظ امنیت غذایی کشور است.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، "اسکندر زند" معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با حضور در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با "کاظم جلالی" رییس این مرکز دیدار و گفتگو کرد.

جلالی در این نشست با اشاره به نزدیک بودن هفته پژوهش، گفت: کار تحقیقاتی و پژوهشی از لازمه‌های پیشرفت و توسعه کشور است که باید در تمامی بخش‌ها به ویژه در حوزه کشاورزی به صورت جدی‌تر مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

وی افزود: تحقیقات در بخش کشاورزی زیربنای ارتقا تولید محصولات غذایی است، عاملی که می‌تواند تامین کننده و ضامن امنیت غذایی کشور باشد.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت کار پژوهشی در بخش کشاورزی، تصریح کرد: بودجه‌های اختصاص یافته در تحقیقات کشاورزی، هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای حفظ امنیت غذایی کشور است.

وی با تاکید براینکه کشاورزی در ایران باید از حالت سنتی با رویکردی علمی به حالت جدید تغییر یابد، یادآور شد: تحقیقات و پژوهش‌های انجام گرفته در بخش کشاورزی باید به صورت کاربردی تهیه، تدوین و مورد آموزش و ترویج قرار گیرد تا زمینه رشد تولید محصولات مختلف کشاورزی فراهم گردد.

جلالی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی علم و فناوری، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در ابلاغ این سیاست‌ها بر افزایش سهم علم و فناوری در اقتصاد و درآمد ملی تاکید نموده‌اند که کاربردی نمودن تحقیقات بخش کشاورزی یکی از راهکارهای ارتقای سهم علم در اقتصاد است.

وی با بیان اینکه سیاست‌ واردات محصولات کشاورزی به این بخش ضربه زده است، تاکید کرد: در قبال کشاورز باید سیاست حمایتی در پیش گرفت چراکه خسران این قشر از جامعه عواقب نامطلوبی همچون، بیکاری، افزایش شهرنشینی، تخلیه روستاها، کاهش تولیدات کشاورزی، افزایش واردات و تهدید امنیت غذایی را به دنبال دارد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه، تاکید کرد: تامین امنیت غذا و ایجاد ذخایر راهبردی یکی از مواردی بود که مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بر آن تاکید نموده‌اند که حمایت از بخش کشاورزی و تحقیقات در این حوزه می‌تواند راهکاری جهت تامین امنیت غذایی کشور باشد.

وی با تاکید بر اینکه به تحقیقات و پژوهش در کشور باید بها داده شود، توضیح داد: لازمه پیشبرد و ارتقای کارکرد هر بخشی توجه و هزینه در بخش تحقیق و توسعه است که البته تحقیق و توسعه و پژوهش باید با رویکردی کاربردی انجام شود.

جلالی ادامه داد: بخش‌های تولیدی با همکاری و تعامل بیشتری با موسسات علمی و دانشگاهی باید زمینه کاربردی کردن پژوهش‌ها را فراهم کنند چراکه در غیر اینصورت تحقیقات ابتر خواهد ماند.
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در پایان از تهیه سند جامع آب در این مرکز جهت ارتقا کارکرد فعالیت‌های کشاورزی در کشور خبر داد و افزود: مرکز پژوهش‌های مجلس آمادگی دارد تا با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در بخش‌های مختلف مرتبط با کشاورزی همکاری نماید.

اسکندر زند در این نشست با تشریح ساختار و فعالیت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گفت: این سازمان در حوزه تحقیقات کشاورزی، ذخیره‌های ژنتیکی و تنوع بذر و اصلاح آن، تحقیقات گسترده‌ای را انجام داده و نتایج مطلوبی را کسب نموده است.

وی افزود: در تحقیقات مربوط به بخش کشاورزی به دلیل حجم تحقیقات و روش‌های کاربری پژوهش، منابع مالی قابل توجهی مورد نیاز است که تامین آن همواره با مشکلاتی روبرو است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه کار تحقیقاتی نیازمند بودجه است، تصریح کرد: زمینه واگذاری بخشی از کار تحقیقاتی به بخش دانشگاهی فراهم شده است که البته انجام بیشتر این کار نیازمند زمان است.

وی تاکید کرد: تحقیقات انجام گرفته در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به صورت کاملا کاربردی بوده و ترویج نتایج حاصل شده ارتقا تولید محصولات کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، افزود: این سازمان نیز علاقمند است تا با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بخش کشاورزی کارهای پژوهشی و تحقیقاتی مشترک انجام دهد چراکه نتایج حاصل از این همکاری به سود کشاورز و کشور خواهد بود.

انتهای پیام/
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار