محسن رازافشا، روانپزشک در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، افزود: سیگار حاوی دو بخش توتون و کاغذ است که عواقب بسیار بدی برای انسان درپی دارد، حرارت نوک سیگار 400 تا 600 درجه است که در این دما کاغذ میسوزد و ترکیبات آنتراس ایجاد میکند که سرطانزا است، توتون نیز در ابتلا به تنگی عروق کرونر، بیماریهای ریوی و پیری زودرس تأثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه سیگار کشیدن، افراد ورزش کار را با مشکل روبرو میکند، تصریح کرد: این عمل دندانها را سیاه میکند، تنفس را دچار اختلال میکند و به اقتصاد خانواده صدمه وارد میسازد بنابر این اولین قدم برای ترک سیگار آیندهنگری و آگاهی از عواقب سیگار کشیدن است.
وی بیان کرد: ترک سیگار به قدری سخت است که کلینکهای خاصی برای آن در نظر میگیرند این عمل 2 تا 3 هفته اول مشکل است اما بعد از آن آسان میشود و معمولاً دو سال طول میکشد تا آخرین ذرات دود از ریه پاک شود.
این روانپزشک در ادامه گفت: 2 هفته اول اشتهای انسان زیاد شده، بداخلاق، تحریکپذیر و عصبی میشود که نقش روانپزشک در پشتسر گذاشتن این دوران بسیار با اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه رواندرمانی، دارودرمانی و استفاده از آدامسهای نیکوتیندار و چسبهای خاص از روشهای ترک سیگار محسوب میشود، گفت: بهترین راه برای ترک سیگار اراده و انگیزه قوی جهت قطع ناگهانی آن است و باید فرد ترک کننده به خاطر داشته باشد همانطور که عادت به سیگار کشیدن پیدا کرده به همان اندازه باید خود را عادت دهد که سیگار نکشد.
این روانپزشک خاطرنشان کرد: جایگزین کشیدن سیگار، میتواند انجام یک فعالیت ورزشی یا هنری باشد تا با این کار بستری برای یک زندگی سالم فراهم شود شرطی سازی نیز بسته به شخصیت، وضع و ارادهی فرد از دیگر روشهای ترک سیگار است اما باید به این نکته توجه کرد که ترک سیگار در طولانی مدت صورت پذیرد و نباید جایگزین عمل دیگری شود.
انتهای پیام/