به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، این روزها با قرار گرفتن دوربین های با کیفیت روی گوشی های همراه و تبلت ها، بیشتر مردم علاقه مند به عکاسی شده اند. اگر شما هم تازه به جرگه علاقه مندان به عکاسی پیوستید، با ما همراه شوید تا شما را با 8 اشتباه رایجی که از تازه کارها سر می زند، آشنا کنیم تا بتوانید از این پس عکس های حرفه ای تری را ثبت کنید.
1-
رنگ ها را غیرواقعی نکنید: رنگ های اشباع و غیر واقعی هرچند که اغلب به عکس های شما زیبایی بیشتری می دهند، اما اگر پر رنگ کردن رنگ ها کمی ناشیانه انجام شود می تواند عکس شما را به یک تصویر غیرواقعی بدل کند. اگر می خواهید عکس هایتان هنگام چاپ روی کاغذ رنگ های طبیعی و زیبا داشته باشند، هرگز رنگ ها را بیش از حد اشباع نکنید، زیرا خود چاپ، قدرت رنگ ها را بالاتر می برد. پیشنهاد این است که به جای ویرایش غیرحرفه ای عکس، تلاش کنید سوژه و مکانی را انتخاب کنید که رنگ ها در آن قدرتمند هستند؛ همچنین زمانی که برای عکس انداختن انتخاب می کنید، اهمیت دارد.
2-
از افکت های تاری عکس استفاده نکنید: تار کردن عمدی بخشی از عکس توسط یک عکاس حرفه ای به شارپ بودن عکس آسیبی نمی زند و حتی می تواند نتیجه بسیار عالی داشته باشد. اگر می خواهید پرتره بیندازید، فوکوس باید روی چشم ها بوده و این ناحیه بیشترین مقدار شارپ بودن را داشته باشد. اما در کل بهتر است برای داشتن یک عکس واضح و شفاف روی سوژه اصلی فوکوس کنید.
3-
همیشه دوربین را به یک حالت (افقی یا عمودی) نگه ندارید: عکاسان تازه کار تنها با یک نگاه سریع به منظره، شاتر را می فشارند و عکس می گیرند، اما در آخر عکسی نصیبشان می شود که کج است. حتما هنگامی که دارید از سوژه ای عکس می گیرید، به راست بودن کامل دوربین توجه کنید. اگر سوژه ای نظرتان را جلب کرد، ابتدا بایستید، به آن نگاه کنید، درباره اش کمی بیندیشید و بهترین شکل افقی یا عمودی، بهترین فاصله کانونی و بهترین موقعیت برای ایستادن خودتان را انتخاب کنید و در آخر دکمه ثبت عکس را فشار دهید.
4-
فاصله زیاد انتخاب نکنید: گاهی اوقات عکاس های تازه کار سوژه را فدای بزرگ تر کردن کادر خود می کنند و برای این که فضای بیشتری را در تصویر خود ثبت کنند نسبت به سوژه اصلی فاصله زیادی می گیرند. توصیه عکاسان حرفه ای این است که به سوژه خود نزدیک تر شوید و زاویه را عریض تر کنید.
5-
کنتراست و میزان سیاهی و سفیدی را در نظر نمی گیرید: باید به عنوان یک عکاس حرفه ای کار با کنتراست، اکسپوژر و دیگر موارد را به خوبی یاد بگیرید. تلاش کنید اگر چند عکس از یک محیط مشابه می گیرید، میزان کنتراست را تغییر ندهید. بیشتر اوقات اشتباه در مقدار کنتراست ارتباط مستقیم با آن چیزی دارد که در مانیتور دوربین به نمایش در می آید.
6-
استفاده بیش از حد از HDR : استفاده بیش از حد از این Mode ، باعث فاصله گرفتن رنگ ها از واقعیت می شود. این که عکسی در همه جا از تون متوسط استفاده کند، اصلا جالب نخواهد بود. این که جزئیات سایه ها فراموش شود، هیچ هایلایتی در تصویر نباشد، اصلا نتیجه جالبی نخواهد داشت؛ سعی کنید بین واقعیت و خوب بودن تعادل ایجاد کنید.
7-
نداشتن سوژه: اولین ویژگی یک عکس، سوژه آن است و بهترین عکاسی ترکیب سوژه، فرم و محتواست. قبل از عکاسی به احساس و چیزهایی که به ذهن بیننده پس از دیدن عکس می رسد فکر کنید.
8-
زیاد عکس می گیرید: درست است که عکس انداختن به نوعی ثبت خاطرات و لحظه هاست، اما باید بدانید که حرفه ای ها تنها عکس های خوب خود را نگه می دارند و به دیگران نشان می دهند پس شما هم اگر زیاد عکس می گیرید در نهایت آلبومی از بهترین های خود را تهیه کنید.(خراسان)