به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی عسکری
رییس سازمان امور مالیاتی در نشست خبری با عنوان سلامت اداری و مقابله با فساد گفت: اگر از سمت مودی به مساله نگاه کنیم یکی از عواملی که ایجاد فساد می کند عدم انتشار اطلاعات در اقتصاد و عدم شفافیت اطلاعات اقتصادی است،
وقتی مودی انتشار اطلاعات و شفافیت در اقتصاد را نبیند بعضا در خود این امکان را می بیند که از مالیات فرار کند.
وی با بیان اینکه اگر از سوی نظام مالیاتی نیز به قضیه نگاه کنیم در صورت عدم دسترسی مامور مالیاتی به اطلاعات در تشخیص مالیات انحراف ایجاد میشود، افزود: از سوی دیگر زمینه فساد فراهم خواهد شد. به این ترتیب می توان گفت عدم انتشار اطلاعات زیربنای اصلی ایجاد در فساد است.
عسکری درباره اجرای نظام جامع مالیاتی گفت: بسترهای این طرح از سالهای گذشته ایجاد شده و خوشبختانه به نقاط خوبی رسیده ایم و امیدواریم ظرف امسال و سال آینده پیاده سازی این نظام به طور کامل انجام شود.
80 درصد از حجم مطالبات معوق بانکی در اختیار 500 بدهکار قرار دارد.
همچنین محمد پاریزی معاون امور بانکی وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از محوریترین برنامه های ما بحث شفافیت در بانکها و بیمهها به عنوان دو پروژه بزرگ ملی است، اظهار داشت: یکی از چهار محور اصلی طرح تحول نظام بانکی مربوط به طراحی معماری نظام یکپارچه بانکی است که اگر این کار انجام شود بخش مهمی از ظرفیتهاو اقدامات بالقوه فساده از بین می رود.
وی در مورد بیمه نیز گفت: بیمه ایران با یک تیم کار طراحی نظام یکپارچه بیمه گری را آغاز کردهاند که بحث ارتقا و توسعه نظارت از طریق راهبردهای اصلی برای مقابله با فساد را فراهم می کند.
معاون امور بانکی وزیر اقتصاد با اشاره به نظارت بر عملیات بانکی و بیمهای اظهار کرد: یکی از تکالیفی که دراین حوزه وجود دارد توسعه نظارت و حسابرسی داخلی است که سهم عمدهای در ارتقای سلامت اداری دارد.
وی افزود: بخش دیگر مربوط به بهبود مدیریت است یعنی جاهایی که در معرض فساد قرار دارند به جای این که فرد محور شود عملیات آن سیستم محور شده و اگر در اثر استقرار سیستمهای یکپارچه دامنه اختیارات افراد کاهش پیدا کند سطح مدیریت ارتقا و زمینه ابتلا به فساد نیز کاهش می یابد.
پاریزی با اشاره به مصوبات شورای پول و اعتبار در یک سال اخیر، تصریح کرد: بسیاری از مقررات در طول این یک سال اصلاح شد که استفاده از ال سیهای داخلی و قوانین مربوط به صدور ضمانت نامهها از جمله آنها است.
وی همچنین ازتشکیل کمیته ای برای بررسی وضعیت بدهکاران بانکی خبر داد و اظهار کرد:در حال حاضر این کمیته 500 بدهکار اصلی را به ترتیب اهمیت در دست بررسی قرار داده که 80 درصد از حجم مطالبات معوق بانکی در اختیار این 500 بدهکار قرار دارد.
وی تصریح کرد:در حال حاضر به غیر از پرونده اول که مربوط به امیر منصور آریا بوده و اقدامات آن نیز انجام شده بقیه پرونده ها نیز در حال بررسی است که هر طوری که لازم باشد از ظرفیت و اختیارات بانکها یا دستگاه قضایی برای حل این موضوعات استفاده خواهد شد.
مزایای سامانه جامع گمرک از زبان کرباسیان
در ادامه مسعود کرباسیان رییس کل گمرک با بیان اینکه گمرک در تعامل با مردم و کشورهای خارجی مقررات را راستی آزمایی میکند، گفت: بخش نامههای ارسالی و تنوع مقررات ضرورت ایجاد می کند که تمامی این موارد را در قالب یک سامانه جامع جمعآوری کنیم و این سامانه طراحی شده و در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه پیش ازاین مواردی از جعل فیشهای پرداختی در گمرک دیده میشد، اظهار کرد: با استفاده از این سامانه پرداخت الکترونیک فعال شده و می توان گفت که دیگر فیش جعلی در گمرک نداریم.
رییس کل گمرک با اشاره به رشد 20 درصدی صادرات نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: صادرات در هشت ماهه سال جاری به رقم 31 میلیارد دلار رسیده در حالی که ارزش واردات نیز در این مدت 34 میلیارد دلار بوده است و ما می توانیم از فضای بوجود آمده استفاده کنیم.
کرباسیان با اشاره به نقش سامانه جامع گمرک در کاهش جعل اسناد در واردات، افزود: با این کار هم عایدی دولت افزایش یافته و هم زمان مراجعه فرد به گمرک محدود نخواهد بود و می تواند در هفت روز هفته از محل کار خود فعالیتش را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 90 درصد از واردات کشور تحت این سامانه انجام می شود گفت:خوشبختانه این سامانه در زمینه واردات به طور مناسبی عمل کرده و موفق شدیم رویه مناسبی را نیز در صادرات ایجاد کنیم.
انتهای پیام/