شیرانی با اشاره به اینکه امكان ارزيابي عملكرد واحدهاي نيروگاهي با بهره گيري از نرم افزار EPAT پژوهشگاه صنعت نفت فراهم شد گفت: سنجش وضعيت واحدهاي نيروگاه و شناسايي نقاط ضعف از مزاياي اين نرم افزار است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، استفاده از پتانسيل شركت هاي صاحب دانش از جمله پژوهشگاه صنعت نفت كمك شاياني به نيروگاه اصفهان داشته است و نرم افزاربهينه سازي انرژي ( EPAT) پژوهشگاه اين امكان را ايجاد كرد كه با شناخت وضعيت موجود تجهيزات، ارزيابي عملكرد خوبي از شرايط واحدهاي نيروگاه داشته باشيم.
 
محمد رضا شيراني، مدير عامل شركت مديريت توليد برق اصفهان با اشاره به اين‌كه اين شركت از سال 74 با اين نام فعاليت خود را آغاز كرد گفت: اين مديريت شامل دو نيروگاه اصفهان و هسا است كه نيروگاه اصفهان از قديمي ترين نيروگاه هاي وزارت نيرو با ظرفيت توليد 830 مگا وات برق در 5 واحد بخاري است.
 
شيراني يكي از بحث هاي اصلي در حوزه صرفه جويي انرژي كه جزو اولويت هاي وزارت نيرو و اين مديريت است را افزايش راندمان دانست و افزود: بايد راندمان واحدها را به نحوي افزايش دهيم كه بتوانيم از تجهزات موجود به نحو احسن بهره برداري كنيم.
 
وي يكي از بحث‌هاي مهم اين نيروگاه را در زمينه بهره‌وري و ارتقاء آن دانست و گفت : افزايش بهره‌وري در حوزه نيروي انساني و تجهيزات، اولويت هاي اين شركت بوده اند و علي رغم گذشت 45 سال از بهره برداري واحد هاي اين نيروگاه واحد ها با ظرفيت نامي در حال توليد اند.
 
مدير عامل شركت مديريت توليد برق اصفهان در همين رابطه افزود: اقدامات مفيد و موثري در اين خصوص انجام شده است كه يكي از اين اقدامات بررسي وضعيت موجود تجهيزات از لحاظ راندمان ، بهره‌وري و ارتقاء اين تجهيزات است به نحوي كه افزايش راندمان و بهره‌وري را در آينده نزديك به ارمغان آورد.
 
وي افزود: نرم افزار EPAT عملكرد واحدهاي نيروگاهي را در قبل و بعد از تعميرات نشان مي‌دهد كه با در دست داشتن اين اطلاعات مي‌توانيم در آينده اين وضعيت را به صورت مطلوب‌تري ارتقاء بدهيم.
 
شيراني در تشريح مزاياي نرم افزار EPAT اظهار داشت: با سنجش وضعيت واحدهاي نيروگاه و شناسايي نقاط ضعف كه از مزاياي اين نرم افزار است، برنامه ريزي خوبي توسط كارشناسان نيروگاه انجام گرفت كه ما را در تعميرات واحدها ياري كرد.
 
مدير عامل شركت مديريت توليد برق اصفهان با بيان اين‌كه پس از به كارگيري اين نرم افزار، نتايج حاصله افزايش راندمان را نشان مي‌دهند گفت: خروج‌هاي اضطراري كاهش چشم‌گيري را نشان مي‌دهد كه بيانگر ارتقاء بهره‌وري تجهيزات‌مان است.
 
وي اين دستاورد‌ها، را مرهون شناخت كامل از وضعيت تجهيزات دانست كه توسط نرم افزار EPAT به صورت آف‌لاين در حال انجام است و در صورت ارتقاء اين نرم افزار به حالت آن‌لاين اطلاعات و شرايط تجهيزات در هر لحظه قابل كنترل خواهد بود كه اين امر به بهبود بهره‌وري بيشتر واحد‌ها خواهد انجاميد.
 
شيراني در خصوص ملموس بودن نتايج استفاده از EPAT گفت: پايداري واحدها پس از تعميرات به خوبي نشان داد كه اثر به كارگيري توان كارشناسي و دانشي تا به چه اندازه مي‌تواند در بهبود بهره‌وري موثر باشد.
 
وي با بيان اين‌كه برخي مجموعه‌ها استفاده از چنين نرم افزارهايي را مقوله‌اي هزينه‌بر قلمداد مي‌كنند، گفت: در راستاي ارتقاي بهره‌وري استفاده از تمام پتانسيل‌هاي كارشناسي كه در اين مورد در قالب يك نرم افزار ظاهر شده كاري هزينه‌بر نيست، بلكه نوعي سرمايه‌گذاري است كه از تحميل خسارت‌هاي بسياري جلوگيري مي‌كند.
 
اين مقام مسئول با ابراز خرسندي از پيشرفت شركت‌هاي داخلي در توليد محصولات دانش بنيان آن را فعاليتي ارزشمند دانست و گفت: اين شركت از چنين نرم افزارهايي براي ارتقاء بهره‌وري تاسيسات و تجهيزات خود استفاده كرده و معتقد است به كار گيري آن در ساير شركت‌هاي تابعه توانير نيز ثمرات فراواني خواهد داشت. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار