افرادی که چهره آنها زرد و تیره است باید سعی کنند در غذای خود مواد غذایی قرار دهند که دارای آهن بیشتری است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از مشرق، وی با بیان اینکه آهن در بدن در داخل سلول‌ها و در سوخت و ساز متابولیکی نقش بسیار مهمی دارد، تصریح کرد: این ماده معدنی در تشکیل هسته گلبول‌های قرمز هم نقش زیادی دارد و به این دلیل کمبود آن سبب کم خونی می‌شود.

 

این متخصص تغذیه ادامه داد: محل تشکیل گلبول‌های قرمز، مغز استخوان است و آهن موجود در غذاها سبب اقزایش تشکیل این گلبول‌ها می‌شود. آهن در تمام اعمال متابولیکی، سوخت و سازها و همچنین تشکیل سلول‌ها از دوران جنینی تا پایان عمر نقش بسیار مهم و اساسی دارد.

 

احمدی با بیان اینکه کمبود آهن در بدن سبب آنمی (کم خونی و فقر آهن) می‌شود، ادامه داد: اختلال در یادگیری، خستگی، ریزش مو و ... از دیگر عوارض کمبود این ماده معدنی است. کمبود آهن سبب می‌شود که اکسیژن‌گیری گلبول‌ها دچار مشکل شود و چون اکسیژن کمتری به مغز می‌رسد، مغز خسته، فراموشکار و کند می‌شود.

 

وی همچنین به مواد غذایی که حاوی مقادیری از این ماده معدنی است اشاره کرد و گفت: آهن موجود در موادی مانند گوشت قرمز، دل، جگر، کله و پاچه، زبان و مغز به شکل دو ظرفیتی است که به راحتی جذب می‌شود و هیچگونه تداخلی با مواد مغذی دیگر ندارد.

 

احمدی با بیان اینکه در برخی مواد گیاهی نیز این ماده معدنی یافت می‌شود، گفت: آهن در حبوبات بویژه عدس و آهن به وفور وجود دارد و همچنین در برخی سبزیجات نظیر اسفناج، کاهو و کلم نیز این ماده وجود دارد. البته آهن موجود در این مواد و همچنین آهن موجود در مغزهای خوراکی نظیر پسته به صورت سه ظرفیتی بوده که به سادگی قابل جذب نیستند و می‌توانند با مواد مغذی دیگر تداخل داشته باشند.

 

وی ادامه داد: مثلا جذب آهن موجود در اسفناج با کلسیم موجود در شیر ایجاد اختلال می‌کند و میزان جذب آهن را کاهش می‌دهد. مصرف چای سبب اختلال در جذب و کاهش آهن موجود در مواد غذایی گیاهی می‌شود.

 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نان کامل، سبزی تازه، حبوبات، گوشت، تخم مرغ، دل، جگر، قلوه، بادام زمینی، انجیر، کلم، چغندر، عدس، موز، گیلاس، پیاز، سیب و... حاوی مقادیر زیادی از ماده معدنی آهن هستند.
 

برچسب ها: بلا ، کمبود ، آهن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار