دادن انگیزه بالا به معلولان، فراهم کردن بستری مناسب در جهت اشتغال این افراد و برطرف کردن مشکلات آنها می تواند تاثیر بسیار مهمی در توانمندسازی این افراد و حضور موثرشان در اجتماع داشته باشد.

به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران؛ در  سال ۱۹۹۲ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد  ۱۲ آذر یا ۳ دسامبر روز جهانی معلولان نامیده شد.

هدف از برگزاری این روز تعمیم شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیت های معلولان و نیز آشنا شدن این افراد نسبت به حقوق مادی و معنویشان است .

معلولیت یعنی انعکاس نور خداوند در مخلوقی که به ظاهر مانعی در جسمش موجب تفاوت ظاهریش با دیگران می شود، اما او می تواند با تواناییهایش الگویی باشد در صبر و استقامت  و انگیزه اش سرمشقی باشد برای افراد سالم، او می تواند پاییز را به بهار تبدیل کرده و با قدرت فوق العاده اش از تاریکی ها روزنه ای  بسازد در جهت پیشرفت ، به شرط آنکه همانند گیاهی خود را در معرض آفتاب قرار دهد تا بتواند رشد نماید.

 در این راستا هستند افراد معلول موفقی که از معلولیتشان استفاده کرده و آن را مانعی برای اهدافشان نمی دانند.

مسئول دفتر دکتر سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور معلول موفقی است که موفقیتش را مدیون تلاش و پشتکار خود  و حمایتهای بی دریغ سازمان بهزیستی میداند.

عبدلله محمدی منجر متولد 1356 اهل تهران در خانواده ای 8 نفری به دنیا آمد. شغل پدر آزاد ومادرش خانه دار بود. او دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی متاهل و دارای دو فرزند است که به  علت فلج اطفال دچار معلولیت شده و به جرات می توانم بگویم یکی از معلولان موفقی است که توانسته از محدودیتش استفاده کرده و آن را به حداقل برساند.

وظیفه ی او در سازمان بهزیستی کشور رسیدگی به امور معلولینی چون خودش است .... که آن را به نحو احسن انجام می دهد او در این باره می گوید:بین خود و مراجعه کنندگان هیچ مرزی را احساس نمی کنم و هیچ وقت از پشت میز به آنها نگاه نمی کنم روزی که بتوانم برای هم نوع خود کاری انجام دهم احساس آرامش کرده و از صمیم قلب خوشحال می شوم بنابراین تمام تلاش خود را می کنم تا به درخواست مراجعه کنندگان به صورت کتبی پاسخ داده شود تا لزومی به حضورشان در اینجا نباشند چراکه با توجه به مناسب نبودن معابر شهری و مشکلاتی که معلولان با آن دست و پنجه نرم می کنند کاملا آشنا هستم و نمی خواهم آنان را به زحمت بیاندازم .


اشتغال معلولان گامی در جهت توانمند سازی

مهمترین و اساسی ترین مسئله ای که در فرآیند توان بخشی معلولان مطرح می شود فراهم کردن بستری مناسب در جهت اشتغالزایی و خود کفایی و حضور آنها در اجتماع است.

 همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور دراین باره می گوید: سازمان بهزیستی کشور از دیربار مراکزی را به عنوان حرفه آموزی برای معلولان بنا کرده که می‌تواند در خودکفایی آنان ، نقش بسیار مهمی داشته باشد.

هاشمی با اشاره به ایجاد 40 هزار شغل برای معلولان توسط سازمان بهزیستی کشور، افزود: اشتغالزایی برای گروه‌های خاص، به ویژه معلولان کاری مشکل بوده و سازمان بهزیستی تمام تلاش خود را در جهت افزایش این امر خواهد داشت.

محمدی مسئول دفتر دکتر سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در این رابطه می گوید:  به عقیده من بیشترین مشکل معلولان اشتغال آنهاست چرا که وجود شغل می تواند در توانمندی و خودکفایی این افراد  نقش مهمی را ایفا کند و به این وسیله می توانند در جامعه حضور پررنگ تری داشته باشند

*نگاه ترحم را از معلولان برداشته و به جای آن انگیزه دهید

محمدی ، انگیزه بالای خود را یکی از رموز موفقیتش میداند و می گوید : نگاه ترحم آمیز مردم باید به ایجاد انگیزه در معلولان تبدیل شود تا بتوانند به این وسیله  خود را به سمت موفقیت سوق دهند. معلولان با توجه به مسائل ومشکلاتی که از نظر جسمانی، محیط زندگی و  جامعه دارند قادر به استفاده از فرصتها همانند افراد عادی نیستند و نیاز مبرم به حمایتهای مردمی و  قانونی دارند.

سازمان بهزیستی کشور نیز تمام تلاش خود را می کند تا بتواند شرایط را برای زندگی و توانمند سازی آنها فراهم کند اما به واقع آنقدر مطالبات و مشکلات این قشر زیاد است که سازمان به تنهایی نمی تواند پاسخگو باشد.

آنچنان با امید و انگیزه صحبت می کند که مطمئن هستم شنا کردن در خلاف جهت آب را به خویی آموخته و با قدرتی وصف نشدنی آماده است تا موانع را بشکند و خود را به اوج برساند./گزارش از نزاکت الهیاری

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار