فناوری نانو پتانسیل ارائه نسل جدیدی از باتری‌های یون لیتیم را داراست به طوری که امکان افزایش دوام و ایمنی این باتری‌ها با فناوری‌نانو وجود دارد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران،‌ پژوهشگران موفق به ساخت الکترود نانوحفره‌ای شدند که قادر به بهبود عملکرد باتری‌های یون لیتیم است. محققان نشان دادند که افزایش نسبت پهنا به ارتفاع در این الکترودها موجب افزایش نرخ شارژ/دشارژ می‌شود.

فناوری نانو پتانسیل ارائه نسل جدیدی از باتری‌های یون لیتیم را داراست به طوری که امکان افزایش دوام و ایمنی این باتری‌ها با فناوری‌نانو وجود دارد. برای مثال می‌توان با استفاده از الکترودهای نانومقیاس، سرعت برهمکنش میان یون‌های لیتیم و الکترود را افزایش داد. در طول فرآیند شارژ کردن، یون‌های لیتیم از کاتد به آند مهاجرت کرده و درون الکترودهای متخلخل قرار می‌گیرند که به آن نفوذ بین لایه‌ای گفته می‌شود.
 
این الکترودها از جنس گرافیت بوده و نرخ رهاسازی یون در آنها بسیار پایین است، بنابراین باید به دنبال جایگزین مناسبی برای این الکترودها بود. چالش‌های متعددی در مسیر ساخت الکترودهای قابل شارژ سریع وجود دارد.

ژیادونگ چن از دانشگاه صنعتی نانیانگ می‌گوید: برخی نانومواد در طول شارژ/دشارژ شدن متجمع می‌شوند که باید بر این مشکل فائق آمد.

چن می‌گوید: ما دریافتیم که واکنش رشد نانولوله‌های تیتانیوم با استفاده از هم‌زدن محلول قابل کنترل است که از این روش برای کنترل حفره‌ها در این شبکه استفاده کردیم. ما از این نانولوله‌های بلند به طول چند ده میکرون برای ساخت الکترود استفاده کردیم.
 
در این پژوهش محققان برای اولین بار رابطه میان حفره‌ها و عملکرد شیمیایی باتری‌های یون لیتیم را یافتند به طوری که با افزایش نسبت پهنا به ارتفاع، نرخ شارژ/دشارژ باتری بهبود می‌یابد.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار