به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از اسپوتنیک ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای با اشاره به تمدید مهلت مذاکرات هسته ای میان ایران وکشورهای 5+1 به نقل یک تحلیلگر برجسته در انجمن منع گسترش تسلیحات نوشت: امضای توافق نامه همکاری میان ایران و روسیه درباره تولید سوخت در داخل کشور اهمیت فراوانی برای تهران دارد چرا که دارای خودکفایی در تولید سوخت هسته ای خواهند شد ؛ چرا که از این منظر ایران همواره نگران عدم عرضه از سوی کشورهای تامین کننده و عدم همکاری جامعه بین المللی بوده است .
این توافق نامه همکاری هسته ای که در اوایل ماه نوامبر میان تهران و مسکو منعقد گردید برای جامعه جهانی نیز دارای اهمیت است زیرا از این طریق بیش از پیش درباره ماهیت صلح آمیز فعالیت های هسته ای ایران مطمئن خواهند شد .
کلسی دونپورت در ادامه خاطرنشان کرد : عقد چنین توافقی برای ایران دارای اهمیت است اما جامعه جهانی نیز از آن سود می برد چرا که ازاین طریق می تواند مطمئن شود که تهران به منظور دست یابی به سلاح اتمی اورانیوم را غنی سازی نمی کند . از آنجا که مواد غنی شده برای تهیه سوخت استفاده می شوند احتمال کمتری برای تولید سلاح اتمی در نیروگاه ها وجود خواهد داشت .
ایالات متحده از نقشی که روسیه در مذاکرات هسته ای میان ایران و 5+1 ایفا نمود قدردانی کرده است. معامله ای که میان ایران و روسیه در زمینه فعالیت های هسته ای منعقد گردیده است بسیار مثبت و مفید است و به اهداف مورد نظر در مذاکرات با 5+1 کمک خواهد کرد . روسیه سوخت رآکتورها را در تمام مدت تولید خواهد کرد و همین مسئله خواسته 5+1 درباره محدودیت برنامه غنی سازی اورانیوم در نیروگاه های ایران را تامین خواهد کرد .
بدیهی است که برای تامین سوخت هسته ای نیازی به برنامه گسترده و وسیع در نیروگاه ها نیست بنابراین این موضوع قطعا یک تحول مثبت به شمار می آید . تمایل روشن ایران در کسب و تسلط بر تولید سوخت هسته ای در راستای اظهارات مقامات این کشور درباره صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای در نیروگاه های اتمی آن می باشد . این توافق نامه بیش از پیش نشان می دهد که رآکتورهای هسته ای برای اهداف غیرنظامی و شهروندی مورد استفاده قرار می گیرند نه تولید تسلیحات نظامی .
در تاریخ 11 نوامبر تهران و مسکو توافق نامه ای راامضا کردند که بر اساس آن بااستفاده از تکنولوژی بومی خود دو واحد رآکتور جدید را در نیروگاه بوشهر بشازد و بعلاوه این احتمال وجود دارد که معامله ای برای ساخت شش رآکتور دیگر نیز در آینده میان ایران و روسیه به امضا برسد .
در انتهای این مطلب آمده است : تهران بارها عنوان کرده است که توسعه و تداوم فعالیت های هسته ای خود را به منظور تامین نیازهای شهروندی و غیرنظامی از جمله تولید انرژی و نیز نیازهای دارویی و پزشکی انجام می دهد . این در حالی است که غرب تهران را متهم می کند که در پوشش فعالیت های صلح آمیز هسته ای ، تولید و توسعه تسلیحات اتمی وجود دارد .
انتهای پیام /