اعتیاد موجب از دست دادن جایگاه افراد در جامعه می‌شود

یک روان‌شناس گفت: اعتیاد یک بیماری ذهنی است که از رفتارهای افراط‌ گونه نسبت به هر چیزی مانند اتومبیل، کار و یا پول به وجود می‌آید.

 علی‌اصغر محبی، روان‌شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با بیان این مطلب، افزود: اعتیاد در لغت مجموعه‌ای از رفتارهای افراط‌گونه و پیدا کردن عادت غیرمتعارف و بیش از حد نسبت به هر چیزی مانند اتومبیل‌سواری، مصرف موادمخدر، کار کردن، پول و یا حتی دیدن فیلم است. پس وقتی فرد عادت به مصرف موادمخدر پیدا کند، معتاد به مواد شده است.
 
اعتیاد در کل بیماری است که باید نسبت به درمان آن اقدام شود و در جامعه کنونی ما، اعتیاد به مصرف موادمخدر نیز بیماری شناخته شده است.
 
وی گفت: متأسفانه بیماری اعتیاد تمام ابعاد زندگی فرد مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ابعادی مانند شخصیت فردی و اجتماعی با فرزندان و انتخاب دوست. به طوری که فرد معتاد به تدریج جایگاه خود را در خانواده و جامعه از دست می‌دهد و از زوایای دیگر نیز موجب آسیب‌های اجتماعی بی‌شماری مانند بیکاری، طلاق، فقر، فحشا و دزدی می‌شود.
 
محبی اظهار داشت: برای فرد معتاد شاید مصرف مواد در سال‌های نخستین لذت‌بخش باشد، ولی وقتی فرد اولین بار به خاطر نداشتن مواد طعم خماری را چشید، به باور اعتیاد خود دست پیدا می‌کند ولی همچنان همه‌ی افراد متوجه وضعیت وخیم و اسفناک خود نمی‌شوند و در حال مسخ‌شدگی باقی می‌مانند و تنها افرادی که به محیط پیرامون خود آگاه‌تر باشند و غرق شدن تدریجی خود را درک کنند، شاید به دنبال ترک روند.
 
وی افزود: با توجه به بررسی‌ها و تحلیل‌های انجام گرفته، خانواده و محیط اطراف بیمار اولین جایی است که ریشه اعتیاد به مواد در فرد شکل می‌گیرد. به همین دلیل برای جلوگیری از اعتیاد باید از کوچک‌ترین جزء جامعه یعنی خانواده، آگاهی‌های لازم به افراد داده شود و برای درمان خانواده و محیط اطراف بیمار باید شرایط و بستر درمان فرد معتاد را فراهم کنند و انگیزه و آگاهی به فرد معتاد برای مبادرت به ترک داده شود تا بیمار به صورت داوطلب برای درمان خود اقدام کند و در صدد رهایی از اعتیاد باشد، زیرا تجربه نشان داده است با زور و جبر نمی‌توان کسی را درمان کرد.
 
وی در ادامه افزود: به دلیل این که اعتیاد به مواد به تدریج شکل می‌گیرد، ترک و درمان آن نیز زمان‌بر است و نیازمند استقامت فرد بیمار و حمایت اطرافیان و خانواده او است.
 
وی گفت: اعتیاد، بیماری ذهنی است و ذهن هدایت‌کننده رفتار است، و فقط حذف فیزیکی مواد کافی نیست. بنابراین در وهله اول باید از معتاد ذهن خود را از اعتیاد و مصرف مواد پاک کند و این کار نیز مستلزم کمک خانواده و متخصصین امر است.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: اعتیاد ، جایگاه ، جامعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار