به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری رویترز، جاش ارنست روز دوشنبه در واکنش به تمدید زمان گفتوگو با ایران گفت: به نظر رییس جمهوری آمریکا (باراک اوباما) نرسیدن به توافق بهتر از رسیدن به یک توافق بد است.
وی افزود: ما بر این اعتقادیم که آن قدر پیشرفت حاصل شده که فرصت بیشتری در اختیار ایران بگذارد تا به نگرانیهای جامعه جهانی در مورد برنامه اتمی خود پاسخ داده و پروتکلی را به اجرا گذارد که جامعه جهانی را در زمینه اجرای توافقهای به دست آمده مطمئن سازد.
*** سناتورهای آمریکایی: "تمدید مذاکرات همراه با افزایش تحریمها"
در همین حال، برخی از سناتورهای سرشناس جمهوریخواه گفتند که کنگره آمریکا باید جنبههای توافق نهایی هستهای با ایران را بررسی کند و تمدید مذاکرات باید با افزایش تحریمها همراه باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به دنبال تمدید تاریخ مذاکرات هستهای ایران با غرب، سه تن از سناتورهای جمهوریخواه در بیانیهای گفتند به نظر آنها اصرار ایران بر حفظ هرگونه برنامه هستهای مشکل آفرین است.
جان مک کین، لیندسی گراهام و کلی آیوت، از تصمیم گیران سیاست خارجی حزب جمهوریخواه، مدعی شدند که یک "توافق بد" با ایران موجب آغاز مسابقه هستهای در منطقه میشود.
در این بیانیه گفته شده است: ما معتقدیم تمدید مذاکرات باید با اعمال تحریمهای بیشتر و تایید هر نوع توافق نهایی بین ایران و ایالات متحده توسط کنگره همراه شود.
سناتور جمهوریخواه باب کروکر از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنا نیز گفت او نگران است که تکرار تمدید (توافق موقت) از اهرم فشار آمریکا در این مذاکرات بکاهد.
او گفت کنگره باید پیش از هر نوع توافق نهایی مورد مشورت قرار گیرد. با این حال کروکر خواستار اعمال بلافاصله تحریم علیه ایران نشد.
او اظهار داشت: قانونگذاران باید برای بررسی راه حلهای جایگزین مانند تحریمهای شدیدتر در صورتی که مذاکرات به نتیجه نرسد آماده باشند.
این سناتور جمهوریخواه افزود: من ترجیح میدهم دولت به مذاکره ادامه بدهد ولی به یک توافق بد رضایت ندهد.
اد رویس نماینده جمهوریخواه و رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز پس از اعلام تمدید تاریخ مذاکرات هستهای با ایران بیانیهای صادر کرد.
رویس در این بیانیه گفته است: تمدید مذاکرات بهتر از توافق بدی است که در دورهای از گفتوگوها به نظر میرسید در حال شکل گرفتن است.
رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا افزوده است: از ابتدای این مذاکرات دولت باراک اوباما با تلاش کنگره برای دادن اهرم فشار قویتری به مذاکره کنندگان ما برای اعمال تحریمهای بیشتر در صورت شکست مذاکرات به شدت مخالفت کرده است. اکنون نمیتوان فهمید که آیا در آن صورت پیامدهای مذاکرات در ۱۲ ماه گذشته میتوانست متفاوت باشد یا نه.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: این هفت ماه تمدید باید برای افزایش فشار اقتصادی بر تهران به کار گرفته شود که هم اکنون به خاطر کاهش بهای نفت تحت فشار اقتصادی است تا این کشور را به پذیرش شرایطی وادار کند که تا به حال نپذیرفته است.
اد رویس تاکید کرد: از تمدید هفت ماهه مذاکرات میتوان به این نتیجه رسید که این گفتوگوها به توافق نزدیک نیست. متاسفانه، زمان به نفع تهران است تا به تحقیق و ساخت سانتریفوژها ادامه دهد. دولت باید به کنگره توضیح دهد که این تمدید مذاکرت چه توجیهی دارد.
"مارک کرک" سناتور جمهوری خواه نیز در این مورد گفت: بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد که کنگره تحریم هایی علیه برنامه هسته ای ایران اتخاذ کند. نباید متصور شد که کنگره وقت بیشتری به ایران بدهد.
کرک و رابرت منندز سناتور جمهوری خواه و رییس کمیسیون امور خارجه از سال 2011 برای نگارش و تصویب ابعاد مختلف تحریم های اقتصادی علیه ایران در سنا همکاری می کنند.
پیشنهاد آنها برای تحمیل تحریم های جدید علیه ایران در صورت شکست مذاکرات بین المللی ، از پایان سال 2013 از سوی متحدان دموکرات باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در مجلس سنا بلوکه شده است.دولت آمریکا خواستار مذاکره بدون دخالت کنگره است.
"رابرت منندز" سناتور دمکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفته است در صورتی که ایران مفاد توافق موقت یا هر توافق در آینده را، نقض کند تحریم ها برضد آن آغاز خواهد شد.
منندز اقدام قانونی برای پیشرفت عمده در مذاکرات را حیاتی و مهم خواند.
وی مدعی شد: من قصد دارم طی هفته های آینده با همکارانم در سنا و با مشارکت نمایندگان هر دو حزب، اطمینان پیدا کنیم که ایران متوجه شده است که ما هرگز به آن اجازه نخواهیم داد به ،کشور در آستانه هسته ای شدن ، قرار گیرد.
اما سناتور "تیم جانسون"، رئیس کمیته بانکداری سنا که قوانین تحریم بیشتر اوقات پیش از آن که درباره آنها رأی گیری کامل صورت گیرد از کانال آن بایستی بگذرد، هشدار داد اعمال تحریم های جدید غیرسازنده خواهد بود.
"جنیفر ساکی" سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا نیز به خبرنگاران گفت: تحریم ها به تنهایی ما را به دستیابی به توافق نهایی هدایت نمیکند.
انتهای پیام./