به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت در نشست خبری عنوان کرد: امسال برای نخستین بار سامانه فاخر برای پیش ثبت نام متقاضیان اعزام به عمره مفرده راه اندازی شد که از جمله قابلیتهای آن ثبت نام از منزل بود.
وی در ادامه افزود: بر همین اساس به همه زائرین ودیعه گذار در بانکهای ملی و ملت دو هفته فرصت دادیم تا با مراجعه به این سامانه نسبت به انجام پیش ثبت نام اقدام کنند.
اوحدی با اشاره به اینکه 600 هزار تقاضای اعزام به عمره در این سامانه ثبت شد بیان داشت: سامانه فاخر ظرفیت اعزام تا اولویت 350 سفید اعلام کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزیها ثبت نام قطعی از روز پنجشنبه 29 آبان آغاز شده بود که به دلیل ایجاد اختلال در شبکه زمان ثبت نام 10 استان تغییر یافت و به یکشنبه موکول شد.
وی با اشاره به اینکه زائرانی که در پیش ثبت نام شرکت کردهان 72 ساعت فرصت دارند تا با مراجعه به کاروانهای مربوطه و پرداخت وجه ثبت نام خود را قطعی کنند یادآور شد امسال به دلیل ظرفیتهای خالی موجود زائران فیشدار تا اولویت 450 به عمره مفرده اعزام خواهند شد همچنین دور بعدی ثبت نامها از متقاضیان عمره اوایل اسفند آغاز خواهد شد.
وی در خصوص هزینههای امسال اعزام به عمره گفت: امسال به طور کلی شاهد افزایش 7 درصدی هزینهها هستیم به طوری که پایینترین قیمت برای اعزامها یک میلیون و 800 هزار تومان و بالاترین قیمت 2 میلیون و 600 هزار تومان است.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: اعزام دور اول زائران به عمره مفرده از 13 آذر آغاز خواهد شد و تا 20 اسفند ادامه خواهد داشت.
*ثبت نام 75 هزار زائر اربعین در دفاتر خدمات زیارتی
اوحدی در ادامه در خصوص اربعین اظهار داشت: با آسیبشناسی از اربعین سال گذشته انجام دادیم امسال ستادی با عنوان ستاد زائرین اربعین در سازمان حج و زیارت و با حضور 26 دستگاه تاثیر گذار تشکیل شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این ستاد تا کنون 12 جلسه تشکیل داده است افزود: از آنجا که هیچ دستگاهی قادر نیست که همه نیازهای زائرین اربعین که بیش از 500 هزار نفر است را رفع کند لذا ما باید لوح و جوهر مردمی این حرکت را حفظ کنیم.
از این رو ستاد دائمی اربعین بحث ساماندهی حرکت زائران اربعین را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: از آنجا که 3 مرز شلمچه، چزابه و مهران قابلیت حضور حداکثر 3 هزار نفر را دارند لذا تلاش کردهایم تا امسال جمعیت زائرین را از نقطه صفر مرزی به سمت شهرها هدایت کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: سامانهای را بر روی 1800 دفتر خدماتی زیارتی نصب کردهایم تا متقاضیان حضور در این راهپیمایی عظیم بتوانند با مراجعه به این سامانه گروه خود را تشکیل دهند و تاریخ خروج خود از مرز را مطلع شوند تا در مرزها به مشکل بر نخورند.
اوحدی عنوان داشت: بخشی از زائرین قبلا از طریق شرکت شمسا ثبت نام کردهاند همچنین قرارگاه مرکزی راهیان نور در شهرهای خرمشهر و مهران به صورت رایگان به زائرین خدمات اسکان را ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه اداره گذرنامه جمهوری اسلامی ایران نیز تسهیلاتی را فراهم کرده تا در محل استقرار زائرین خروجی را پرداخت کنند بیان داشت: از این رو به هنگام خروج فقط تطبیق چهره صورت میگیرد.
اوحدی بیان داشت: امسال تمامی زائران اربعین به صورت رایگان تحت پوشش بیمه ایران و خدمات درمانی مرکز پزشکی هلال احمر هستند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه 150 دستگاه اتوبوس شهری از طرف شهرداری تهران برای حمل و نقل زائران خدمات ارائه میدهند اظهار داشت: 150 دستگاه اتوبوس نیز در قرار گاه کربلا در عراق فعالیت میکنند همچنین 25 دستگاه آمبولانس به فاصله هر 5 کیلومتر در مسیر نجف به کربلا خدمات درمانی ارائه میکنند.
اوحدی همچنین از راهاندازی 8 موکب خبر داد و افزود:6 موکب توسط سازمان حج و زیارت و به شکل مردمی استفاده خواهد شد.
وی همچنین افزود: 3 بالگرد هلال احمر نیز در طول ایام اربعین حضور دارند تا در صورت نیاز به امداد هوایی خدمات لازم را ارائه نمایند.
وی همچنین در ادامه از زائران اربعین خواست تا بدون ویزا به سمت مرزها نروند.
اوحدی با اشاره به اینکه سال گذشته تعدادی از افراد بدون ویزا وارد عراق شدند بیان داشت: این افراد بیش از 3 ماه در کشور عراق زندانی بودند که با پیگیریهای سازمان حج و زیارت توانستیم آنها را به میهن بازگردانیم.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه افزود: در حال حاضر 4 پروژه در عراق تعریف کردهایم که اجرای دو پروژه بعد از مراسم اربعین شامل یک هتل و یک آشپزخانه شروع خواهد شد ضمن اینکه پروژه زائر سرای چزابه در حال اجراست.
وی خاطر نشان کرد: از استاندار مهران درخواست کرده ایم تا هزینه خروجی را که 10 هزار تومان است در ایام اربعین حذف کنند.
انتهای پیام/