علی احمدی، روانشناس در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: انسانها معمولا از درک نشدن توسط اطرافیان بسیار ناراحت میشوند و کم نیستند جوانانی که پدر و مادر آنها را درک نمیکنند و زن و شوهرهایی که از درک نکردن همسرشان ناراضی هستند.
وی با بیان اینکه زمانی که همه چیز مطابق میل ما پیش برود، بر این باوریم که دیگران ما را درک میکنند، افزود: در واقع درک شدن ما توسط دیگران انتظار رویای ما از اطرافیان است، انتظاری که همیشه قابل دریافت نیست و در صورت درک نشدن توسط اطرافیان، آنها را بی منطق، لجباز، بی عاطفه و خودخواه تصور میکنیم.
وی ادامه داد: برای برقراری ارتباط موثر و سازنده با دیگران، لازم است به درک متقابل برسیم.
این روانشناس بیان کرد: درک متقابل یعنی دیگران را به حال خود بگذارید، این یعنی به آنها اجازه دهیم خواستهها، هیجانات، باورها و ارزشهای خود را داشته باشند.
وی تاکید کرد: سعی کنید از دیگران انتظار نداشته باشید تا نظرات و برنامههای زندگی خودشان را مطابق میل شما تغییر دهند، قبول کنید دیگران عقاید و ارزشهای مخصوص خود را دارند و ممکن است با شما فاصله داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: درک متقابل یکی از بهترین راههای برقراری ارتباط سالم با دیگران است و همه باید برای پرورش این توانایی تلاش کنند، زیرا هرچه این مهارت قوی تر باشد، فرد میتواند با دیگران ارتباط موثر تری برقرار کند و رابطهی خود را محکمتر سازد.
انتهای پیام/