به گزارش
خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، رئیس سازمان نظام پزشكی گفت: ناخالصیهایی که در موادمخدر وجود دارد، به ارگانهای بدن آسیبهای زیادی میزند. به طور كل موادمخدر به بدن آسیب میرساند و سیستم عصبی را بیشتر مورد هجوم قرار میدهد اما این روزها با افزودن ناخالصیهایی به موادمخدر صنعتی این آسیبها را چنین برابر كرده است.
وی ادامه داد: اعتیاد یك معضل اجتماعی است كه نگاه جامعه به مصرفكننده را كاملا تغییر داده و جایگاه اجتماعی او دستخوش تغییر و متزلزل میشود. علاوه بر این ناخالصی كه برای سود بیشتر به موادمخدر صنعتی افزوده شده بیماریهای بسیاری را در پی خواهد داشت. اختلال در سیستم عصبی، از كار افتادن كبد، كلیهها و ابتلا به سرطانهای گوارشی از جمله آسیبهای دیگری است كه موادمخدر صنعتی با ناخالصیهایش به ارمغان میآرود. افیون هدیه سلامتی را كه خداوند در وجود افراد به ودیعه گذاشته است، به یغما میبرد.
اهدای كبد به موادمخدر
عمو رجب 58-59 ساله و مستخدم یك شركت بزرگ است. اما آنقدر پیر و فرتوت شده كه حدود 65-66 ساله به نظر میرسد. عمورجب میگوید: از كودكی با موادمخدر بزرگ شدم. پدرم سالیان سال تریاك مصرف میكرد و در دوران پیری دیگر نمیتوانست بساطش را اداره كند.
برای اینكه درد خماری به سراغ پدرم نیاید، در كشیدن مواد به او كمك میكردم. بعد از مدتی متوجه شدم خودم هم معتاد شدهام. یعنی اگر دود تریاك پدرم به من نمیرسید احساس خماری میكردم. پدرم كه فوت كرد خواستم ترك كنم اما نشد. با این حال هیچ وقت نگذاشتم كسی در محل كارم بفهمد كه من معتادم.
یكی از تاثیرات موادمخدر روی كارم، «وسواس» بود. همه فكرمیكردند من خیلی تمیزم اما وسواسی شده بودم. همه جا را میساییدم. نمیدانم مدیر شركت از كجا متوجه شده بود كه من معتادم. با من حرف زد. من هم از این كه مجبور بودم حاصل زحمتم را دود كنم، خسته شده بودم. به همین خاطر به كمك مدیر شركت توانستم تریاك را ترك كنم. یكسال زندگیم روال عادی را طی میكرد. البته خیلی پیش میآمد كه با هوس كشیدن مواد بجنگم.
اما یاد گرفته بودم كه ذهنم را به سرعت به موضوع دیگری متمركز كنم تا این هوس از سرم بیفتد. یك روز كه خانه پسرعمویم مهمان بودیم با تعارف او پایم لغزید و برای اولین بار شیشه مصرف كردم. حال و هوای دیگری داشت. با تریاك متفاوت بود.
جذبش شدم اما یك ماه از مصرف نگذشته بود كه سیستم بدنم بهم ریخت. پسر عمویم میگفت كه این موضوع كاملا عادی است و دارم به شیشه عادت میكنم. باید مقدار موادم را بیشتر كنم تا بدنم دوباره به حالت عادی برگردد. هر روز حالم بدتر میشد تا این كه یك روز آنقدر حالم بد شد كه همكارانم زنگ زدند اورژانس آمد و مرا به بیمارستان منتقل كرد.
در بیمارستان معلوم شد به دلیل ناخالصی موادمخدر كبدم از كار افتاده است. این چند وقتی كه بیمارستان بودم با داروهای سمزدایی و مشاوره دوباره شیشه را هم ترك كردم اما باید در بیمارستان و صف پیوند كبد بمانم.
هزینه هنگفت درمان اعتیاد
"هزینه درمان اعتیاد از یكسو و بیماریهای اینچنینی از سوی دیگر، بودجههای پنهان (غیرمستقیم) هنگفتی را به خود اختصاص میدهد. با این اوصاف پیشگیری و دادن آگاهی به مردم و جوانان در مورد ماهیت موادمخدر بسیار ضروری به نظر میرسد و به زعم بسیاری از كارشناسان این مهم فقط با رویكرد جدید وزیر كشور كه اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر است، به دست خواهد آمد."
نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینكه بسیاری از جرایم به دلیل گرایش به موادمخدر رخ میدهد میافزاید: علاوه بر جرایم خیلی از آلودگیهای ویروسی هم از سوی معتادان در جامعه شیوع پیدا میكند. معضلات اجتماعی هزینه هنگفتی به كشور تحمیل میكند. تامین هزینه بیماریهایی كه به دلیل مصرف موادمخدر (به ویژه موادمخدر صنعتی و روانگردانها با ناخالصیهایی كه در آن وجود دارد) یكی از این هزینههایی است كه ثروت ملی را به هدر میدهد.
دكتر عبدالرحمان رستمیان در ادامه با اشاره به رویكرد جدید دكتر رحمانی فضلی به عنوان دبیركل ستاد مبارزه با موادمخدر در امر اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر میگوید: باید پیشگیری اولیه را در دستور كار قرار دهیم. اجتماعی كردن مبارزه با موادمخدر اجازه اطلاعرسانی به موقع، اصولی و برنامهریزی دقیق را به مسئولان میدهد تا بتوانند جوانان را از مشكلات و معضلات مصون بدارند.
انتهای پیام/