فناوران کشور با راه‌اندازی خط تولید 19 کاتالیست مورد نیاز صنعت پتروشیمی و 17 کاتالیست مورد نیاز تولید اسید سولفوریک، درصدد تولید نسل جدیدی از کاتالیست‌های مورد نیاز بخش صنایع هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،محمد مزیدی یکی از محققان این پروژه با بیان این که فعالیت‌های تحقیقاتی ما تحت نظر شرکت گسترش کاتالیست ایران در حال پیگیری است، گفت: در مطالعات انجام شده موفق شدیم 19 کاتالیست مختلف که در صنایع مختلف پتروشیمی و پخش و پالایش مورد استفاده قرار می گیرد را تولید کنیم.

وی با اشاره به دستاوردهای اخیر این شرکت در حوزه کاتالیست‌ها اظهار داشت: به تازگی موفق به تولید کاتالیست‌های اسید سولفوریک شدیم که به دلیل اعمال تحریم‌ها به آن دسترسی نداریم. این نوع کاتالیست‌ها در کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک و پتروشیمی‌ها کاربرد دارد.

این محقق تاکید کرد: در حال حاضر 17 نوع از کاتالیست‌های اسید سولفوریک توسط این شرکت تولید می‌شود که از آن جمله می‌توان به کاتالیست سزیوم، روبیدیوم (کبالت) و وانادیم بالا و وانادیوم پایین با شکل های مختلف اشاره کرد.

مزیدی با اشاره به اهمیت این نوع کاتالیست‌ها توضیح داد: در راکتورهای کارخانه‌های تولید اسید سولفوریک چهار بستر مختلف وجود دارد و در مواقعی که گاز دی اکسید گوگرد از مواد موجود در این بسترها عبور می‌کند نیاز به کاتالیست‌های مختلف دارند.

وی با بیان این که در بستر اول نیاز به کاتالیست وانادیم پایین است، ادامه داد: به مراتب که به سمت بسترهای پایین‌تر حرکت می‌شود لازم است از کاتالیست‌هایی استفاده شود که گاز را بیشتر تبدیل به اسید کند ضمن آنکه سود آوری تولید اسید سولفوریک را افزایش دهد.

مزیدی با تاکید بر اینکه در بستر چهارم راکتور از کاتالیست‌های سوپر سزیوم استفاده می‌شود، خاطر نشان کرد: استفاده از این کاتالیست موجب تبدیل بیشترین میزان So2 (دی اکسید گوگرد) به SO3 (تری اکسید گوگرد) می‌شود و این امر می‌تواند بیشترین میزان اسید سولفوریک را تولید کند.

این محقق با بیان اینکه تاکنون صنایع با این نوع کاتالیست‌ها آشنا نیستند، ادامه داد: با معرفی این کاتالیست‌ها به بخش صنعت موفق شدیم که چند قرارداد تجاری سازی کاتالیست‌های تولید شده را منعقد کنیم.

وی با اشاره به نیاز کشور به تولید روزانه یک تن کاتالیست اسید سولفوریک، اضافه کرد: با راه اندازی خط تولید این نوع کاتالیست‌ها قادر به تامین نیازهای داخل هستیم.

عضو تیم تحقیقاتی این پروژه همچنین از تولید انواع دیگری از کاتالیست‌ها برای انجام فرآیندهای پتروشیمی خبر داد و یادآور شد: در این راستا موفق به راه اندازی خط تولید کاتالیست‌های متانول، آمونیاک، آیزومکس و ETR برای پتروشیمی‌ها شدیم.

مزیدی میزان جلوگیری از خروج سالیانه ارز از کشور با تولید این کاتالیست‌ها را 40 تا 50 هزار دلار ذکر و اظهار کرد: از آنجایی که این صنعت را در کشور بومی‌سازی کرده‌ایم هر کارخانه‌ای از هر نوع از این کاتالیست‌ها را که برای قلب راکتوری خود بخواهد، قادر به تامین آن هستیم.

وی در پایان به فاز توسعه‌ای بخش تحقیق و توسعه این شرکت اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر درصدد تولید نسل جدیدی از کاتالیست‌ها هستیم.

منبع: ایسنا
برچسب ها: وبگردی ، بومی سازی ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.