به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، به نقل از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی، اکبر عبدی قاضیجهانی در حاشیه رونمایی از این دستگاه که توسط شرکت ماشینسازی تبریزکار به تولید صنعتی رسیده است، افزود: کندن پوست سبز گردو یکی از مشکلات اساسی باغداران است و روش دستی کندن پوست گردو علاوه بر صرف هزینه و اتلاف وقت، سبب سیاه شدن پوست چوبی و مغز گردو میشود.
وی گفت: همچنین مشکلات بهداشتی ناشی از فعالیت باکتریها، رشد و نمو کپکها و آلودگی میکروبی در کاهش کیفیت میوه و مغز گردو موثر بوده که کاهش کیفی محصول در اثر شکستن و ترک خوردن پوست چوبی میوه حادث را درپی دارد.
جهانی با بیان اینکه دانه شکسته گردو به علت قرار گرفتن در معرض هوای آزاد و اکسیداسیون اسیدهای چرب آن، سریعاً فاسد میشود و مهمتر اینکه سبب سیاه شدن پوست دست باغداران و عوارض بهداشتی ناشی از تماس با ماده سمی ژوگلانین را به دنبال دارد، افزود: براین اساس طراحی و ساخت دستگاه پوستکن که سبب بهبود کمی و کیفی در عملیات بعد از برداشت و فرآوری گردو( مکانیزه) شود ضرورت داشت.
مخترع دستگاه پوست کن گردو با بیان اینکه این دستگاه را در سال 1382 در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به ثبت رسانده است، افزود: استفاده از این دستگاه ضمن کاهش هزینههای کارگری و سرعت عمل، بهبود خصوصیات کمی و کیفی دانه و مغز را با بهرهمندی از تکنولوژی و مکانیزاسیون در فرآوری محصول به جهت سرعت عمل، دقت، کارآیی بیشتر و رعایت نکات بهداشتی، انگیزه و هدف اصلی از تولید این دستگاه است.
جهانی گفت: این دستگاه با ظرفیت 50 کیلویی طراحی شده است و قادر است اين ظرفیت را در مدت 5پنج دقیقه پوستکند.
وی تاکید کرد:از عصاره حاصل به صورت گسترده و وسیع در صنعت رنگرزی و تولید کربن فعال همچنین استخراج تانن میتوان بهره برد.