نشست کارگروه تخصصی بازار سرمایه برای تدوین ارتقای این بازار در برنامه ششم توسعه با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و برخی از نخبگان و مدیران بازار سرمایه برگزار شد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) در این نشست تخصصی که در محل سالن کنفرانس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، سرپرست مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس راهبردهای سه کشور مالزی، ترکیه و قطر را برای توسعه بازار سرمایه خود تشریح کرد.
 
سید محمد جواد فرهانیان دلیل انتخاب این سه کشور را وضعیت رقابتی در منطقه و ویژگی های خاص آنها مبتنی بر اتکا به نظام مالی اسلامی در توسعه بازارشان اعلام کرد.
 
وی ادامه داد : هر سه کشور (مالزی، ترکیه و قطر) رویکرد ویژه‌ای برای استفاده از ظرفیت ابزارهای مالی اسلامی داشته و با توجه به جغرافیای خود می­ توانند مبنای مقایسه ای مناسبی برای محک زدن برنامه های فعلی بازار سرمایه کشورمان باشند.
 
سرپرست مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس اظهار داشت : برنامه های کشورهایی همچون ترکیه و قطر به عنوان کشورهای خاورمیانه ای در تیررس قرار دارند تا اهداف سند چشم انداز آنها در حوزه بازار سرمایه مشخص شود و از سوی دیگر نظر به گرایش اسلامی بازار سرمایه ایران باید ظرفیت های بازاری همچون مالزی که قصد دارد به عنوان مرکز بازار سرمایه اسلامی خود را معرفی کند، مورد توجه قرار گیرد.
 
 بر اساس اهداف اصلی یعنی ایجاد بازار عادلانه و منظم و نیز حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران، شورای بازار سرمایه طیف گسترده‌ای از مسئولیت‌ها را بر عهده دارد. با در نظر گرفتن مراحل توسعه بازارها و وضعیت اقتصادی کشور، فهرست اولویت‌ها از زمانی به زمان دیگر تغییر می‌کند ولی در هر صورت هدف اصلی ثابت باقی می‌ماند. این هدف اصلی عبارت از به دست آوردن سنجه‌های ضروری برای توسعه بازار سرمایه و در نتیجه کمک به تخصیص کارای منابع مالی در کشور با اطمینان از حمایت از سرمایه‌گذار است.
 
در پایان این نشست مقرر شد، مدیریت پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان با همکاری سایر ارکان بازار سرمایه و متخصصان، گزارش هایی را در زمینه وضعیت بازار سرمایه چند کشور بانک محور به خصوص آلمان و ژاپن را تهیه و مقایسه تطبیقی آن ها با کشورهایی که بازار محور هستند را در جلسات بعدی ارائه دهند.
 
وضعیت ارتباط بازارهای مالی به ویژه در بحث سرمایه گذاری خارجی، سیاست تقسیم سود، بررسی بازارهای کالایی، نحوه بکارگیری ابزارهای مشتقه، پردازش داده ها، دسته بندی و مقایسه تطبیقی آنها، بررسی پرتفوی بورس ها، نحوه صیانت از حقوق سرمایه گذاران و نحوه انتخاب مدیران ارشد بازار سرمایه از دیگر مواردی بود که مقرر گردید، مطالعات و تحقیقات لازم برای تدوین جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه انجام شود.
 
گفتنی است، رییس سازمان بورس پیش از این از تشکیل کارگروهی در وزارت اقتصاد برای تبیین جایگاه بازار سرمایه در برنامه ششم توسعه خبر داده بود.

انتهای پیام/
برچسب ها: بورس ، بازار ، سرمایه ، نشست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار