رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سفر خویش در زمان ریاست مجلس شورای اسلامی به شوروی سابق گفت: با مطالعاتی که از پیش داشتیم و در آن سفر دیدیم، قرارداد بسیار محکمی با مسؤولان آن زمان منعقد شد که هنوز هم اهمیت خود را حفظ کردهاند و قابل اجرا هستند.
وی با اشاره به مذاکرات اخیر دکتر روحانی و پوتین، گفت: ظرفیت همکاری دو کشور بسیار بالاست و به خاطر همسایگی ایران و روسیه، گسترش روابط به نفع امروز و آینده هر دو کشور است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی همکاری در دریای خزر را یکی از مهمترین زمینههای همکاری دو کشور خواند و گفت: دریای خزر باید منطقه نمونه صلح در دنیا باشد که این مهم با همکاری همه کشورهای حاشیه منطقه امکانپذیر است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، همکاریهای آموزشی و پژوهشی دو کشور را مهم دانست و گفت: این نوع همکاریها میتوانند پایههای روابط عمیق دو کشور را برای بخشهای خصوصی و دولتی مستحکمتر کنند.
وی تقویت همکاریهای دو جانبه، به ویژه در زمینه نفت و گاز را برای ایران و روسیه مهم دانست و گفت: هر چه همکاریهای دو کشور قوی شود، همگرایی و همکاری کشورهای اطراف دریای خزر مستحکمتر میشود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، همکاریهای بینالمللی و منطقهای را برای دو کشور اجتناب ناپذیر توصیف کرد و گفت: تروریستها امنیت منطقه ما را مخدوش کردهاند و ایجاد ثبات پایدار، همکاری هر چه بیشتر ایران و روسیه را میطلبد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز نارضایتی از سطح همکاریهای تجاری دو کشور گفت: با وجود راههای دریایی، هوایی و ریلی، تمایل و نیاز دو کشور به گسترش همکاریها، وظیفه مسؤولان دو طرف است که موانع را بردارند و گسترش روابط را تسهیل کنند.
وی روان شدن همکاریهای دو کشور در همه سطوح را لازمه شرایط جدید دانست و گفت: اقتصاد، صنعت، تجارت و انرژی زمینههای بسیار خوبی برای همکاریهای دو کشور دارند.
سرگئی نارشکین، رئیس مجلس دومای روسیه، نیز در این دیدار با یادآوری خاطرات سفر آیتالله هاشمی رفسنجانی به شوروی سابق و امضای قراردادهای مهم در این سفر، گفت: مردم روسیه شما را بنیانگذار روابط دو کشور میدانند.
وی مراودات و تعامل مسؤولان دو کشور را برای هماهنگی در مسایل منطقهای و جهانی مهم خواند و گفت: اتفاقات در کشورهای منطقه ما به گونهای است که روابط ایران و روسیه را برای برقرای نظم بینالمللی میطلبد.
وی با انتقاد از رویکرد بعضی از کشورها در قبال مسایل کشورهای منطقه گفت: بسیاری از سیاستهای آنها هیچ تطابقی با منافع کشورهای منطقه ندارد.
رئیس مجلس دومای روسیه با ابراز تمایل کشور متبوع خویش به گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: نفت، گاز، انرژی اتمی و همه ابعاد تجاری و اقتصادی زمینههای همکاری دو کشور هستند.
آقای سرگئی نارشکین با اشاره به مشکلات مواد مخدر و تروریسم در جهان و به ویژه در منطقه ما، گفت: شاید مقابله به تنهایی کشورها با این پدیدهها سخت و تقریباً غیرممکن باشد و باید از تجربیات گذشته استفاده کرد و سطح روابط را گسترش داد.
وی با ابراز نارضایتی از سیاستهای اعمال تحریم علیه کشورها که این روزها سلاح بعضی از کشورها شده است، گفت: این کار هم نقض حقوق بینالملل و هم دخالت در امور کشورهاست.
انتهای پیام/