فیلترینگ هوشمند یکی از محورهای اصلی جلسه دیشب شورای‌عالی فضای مجازی کشور بود. رئیس جمهور اقدامات انجام شده در این خصوص را قابل توجه ارزیابی کرد و خواستار ادامه راه و رفع نواقص به منظور صیانت از محتوای فضای مجازی شد.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ همانطور که دیشب هم اطلاع دادیم بیستمین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی شب گذشته برگزار شد. در این جلسه عزم دولت برای صیانت از محتوای فضای مجازی، فیلترینگ هوشمند یکی از محورهای اصلی جلسه دیشب شورای‌عالی فضای مجازی کشور بود. رئیس جمهور در این جلسه پس از استماع گزارش مسئولان درباره فیلترینگ هوشمند، اقدامات انجام شده در این خصوص را قابل توجه ارزیابی کرد و خواستار ادامه راه و رفع نواقص به منظور صیانت از محتوای فضای مجازی شد.



آقای روحانی همچنین توسعه و پیشرفت شبکه ملی ارتباطات (اینترانت) را حرکتی خوب و ارزشمند توصیف کرد و گفت: اجرایی و عملیاتی شدن شبکه ملی ارتباطات نیاز کشور است و باید برطرف کردن نواقص امکانات این شبکه را هر چه سریعتر در اختیار مردم قرار داد. آقای روحانی با تاکید بر اینکه شبکه ملی ارتباطات علاوه بر درآمدزا بودن می‌تواند در کشور ایجاد اشتغال کند اظهار داشت: بخش‌های دولتی و خصوصی باید در تولید محتوا برای شبکه ملی ارتباطات سهیم باشند. رئیس شورای‌عالی فضای مجازی گفت: شبکه ملی ارتباطات باید علاوه بر دسترسی سریع و قیمت رقابتی، دارای جاذبه به منظور برآورده کردن نیازهای زندگی روزمره و درخواست‌های کاربران در حوزه‌های علمی و فرهنگی باشد. در این جلسه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گزارشی از پیشرفت شبکه ملی ارتباطات در کشور به دو برابر شدن خطوط پر ظرفیت کشور از ابتدای دولت یازدهم خبر داد.



اما برای اطلاعات بیشتر آقای انتظاری دبیر شورای‌عالی فضای مجازی به استودیو خبر ۱۴ آمد تا در خصوص مباحث جلسه دیشب اطلاعاتی را در اختیار بینندگان این بخش خبری قرار دهد. با توجه به اینکه جلسه دیشب شورای‌عالی فضای مجازی دو دستور اصلی فیلترینگ هوشمند و شبکه ملی ارتباطات را داشت، مجری این بخش خبری خانم صادق زاده هم ابتدا درباره فیلترینگ هوشمند و اینکه در چه مرحله‌ای قرار دارد سوال کرد؟

آقای انتظاری سخنانشان را با یک توضیح مخصتر شروع کردند و گفتند: در واقع فضای مجازی امتداد زندگی واقعی خود ماست، یعنی همه عوامل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی همه در آن فضا زندگی می‌کنیم و بنابراین همین هنجارهایی که ما در زندگی معمولی خود داریم در فضای مجازی بر اساس ارزش‌های اسلامی ایرانی‌مان حاکم باشد یعنی هر کشوری ارزش های خودش را در همان فضا حاکمیت می‌دهد. یکی از ابعاد فضای مجازی مطلوب در واقع فیلترینگ هوشمند است، به عبارتی دیگر در فضای مجازی مطلوب ما یک مقدار ابعاد ایجابی داریم مثل آموزش به خانواده‌ها، آموزش‌های عمومی و در واقع توانمندسازی همه برای استفاده مفید از فضای مجازی مطلوب است.



دبیر شورای‌عالی فضای مجازی افزودند: نرم افزارهای قدیمی که در رابطه با فیلترینگ بودند، عمدتا با تشخیص بخش نامناسب کل آدرس سایت را مسدود می‌کردند اما الان فیلترینگ هوشمند عبارت است از نرم افزاری که فقط آن بخش نامطلوب را مورد بررسی و فیلتر قرار می‌دهد و بقیه سایت که مطالب مفید است  مورد استفاده کاربران قرار می‌گیرد به این ترتیب کاربران به همه اطلاعاتی مفیدی که مورد نیازشان است دسترسی پیدا می‌کنند و در واقع راندمان بهره برداری در این فضا بالا می‌رود. آقای انتظاری افزودند: این‌ها نرم افزارهای مدرنی هستند که الحمد الله در کشور چند مرکز روی آن کار می‌کنند و خود ما هم یک نرم افزار را اخیر در این زمینه زیر بار قرار داده‌ایم و امیدواریم در آینده نزدیک انشاالله در همه جا این کار انجام شود.



اما مجری خبر در خصوص موضوع دوم یعنی راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات سوال کرد و گفت: برای بعضی‌ها ممکن است این ابهام وجود داشته باشد که با راه‌اندازی این شبکه دسترسی به اینترنت قطع شود آیا واقعا اینطور است و  اینکه این شبکه بر اینترنت به ویژه سرعت یا هزینه چه تاثیری دارد؟

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی با اشاره بر اینکه شبکه ملی اطلاعات در واقع زیر ساخت فضای مجازی کشور است افزود: فضای مجازی تمام زندگی ما را در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همه ابعادی که ما در زندگی معمولی داریم روی شبکه ملی اطلاعات قرار می‌گیرد، طبیعی است که ما تمام اطلاعات داخلی کشور خودمان را در کشورمان میزبانی کنیم معنی شبکه ملی اطلاعات هم همین است یعنی تمام اطلاعات مورد نیازمان به جای اینکه در خارج از کشور میزبانی شود، اطلاعات زندگی روزمره خودمان را در داخل کشور میزبانی کنیم، در واقع این کار یک ارتباط سهل و مطمئن و پایدار و ارزان را برای همه آحاد جامعه ایجاد می‌کند.



اینترنت کماکان ارتباطاتش سر جای خودش است و در گزارش پیشرفت که دیشب ارائه شد با توجه به اهمیت خاصی که این پروژه برای نظام و دولت دارد تمام اعضا روی آن اظهار بسیار جدی داشتند و در واقع موظف کردند مرکز ملی فضای مجازی را که گزارشات پیشرفت این پروژه را ارزیابی کند، انطباق آن با مصوبات شورای‌عالی فضای مجازی را گزارش دهد به شورای‌عالی و انشالله شاهد این باشیم که هر چه سریعتر این شبکه در کشور ایجاد شود.



دبیر شورای‌عالی فضای مجازی در ادامه سخنانشان افزود: الان حتی در تمام کشورهای پیشرفته دنیا شبکه ملی اطلاعات خودشان را سامان می‌دهند با اینکه این ایده در داخل کشور ده سالی است از عمرش می گذرد کشورهای جدیدی در اروپا و آمریکا و آمریکای لاتین که جدیداً شروع کردند دارند خیلی سریعتر جلو می‌روند و این هم منافع اقتصادی برای کشور دارد هم منافع ملی.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۵۳ ۲۶ آبان ۱۳۹۳
بسیارعالی انشاالله موفق باشند
United States of America
یحیی غوابش
۱۵:۳۲ ۲۶ آبان ۱۳۹۳
سلام از این اطلاع رسانی متشکریم.ولی آیا واتساپ وایبر و... مسدود هم خواهند شد؟ بیشتر توضیح دهید فیسبوک باز می شود؟
آخرین اخبار