محققان دانشگاه کورک در خصوص نحوه دقیق اثرگذاری این باکتری بر مغز تردید دارند، اما این ایده مطرح شده است که عصب واگ – عامل ارتباط معده و مغز- در این فرآیند دخالت دارد. به گفته محققان، باکتری روده به تعامل بیشتر انسانهای اولیه با یکدیگر کمک کرده و این مسئله شانس تکثیر باکتری را افزایش داد.
در این مطالعه، موشهایی که مقادیر مشخصی محصولات پروبیوتیک مصرف کردند، با کاهش نشانههای اوتیسم و سطح اضطراب مواجه شدند. محصولات پروبیوتیک از جمله ماست پروبیوتیک به ازدیاد باکتری روده منجر شده و به همین علت، یک ابر مادهغذایی با قابلیت برطرف کردن مشکلات روده از جمله کولیت، اسهال و تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته میشود.