معاون میراث کرمانشاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
معاون میراث کرمانشاه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
علیرضا بیستونی معاون میراث کرمانشاه در خصوص نجات بخشی از آثار تاریخی در محدوده رودخانه لیلی در گفتگو با
خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: در مجاورت رودخانه لیله آثار تاریخی با اهمیت و با ارزشی وجود دارد که از گورستان، روستا، پناهگاه و محوطههای باستانی و ... را میتوان مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: نجات بخشی از آثار نامبرده در مجاورت این رودخانه توسط لیله نیاکان استادیار و عضو هیات علمی پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و مجری طرح بررسیهایی را در این زمینه انجام داده است و آثار نامبرده را شناسایی و به منظور اقدام نهایی و تصمیمگیری از سوی میراث فرهنگی کشور به پژوهشکده سازمان فرستاده است.
وی افزود: رودخانه لیله با آب گلآلودی که دارد به طول 50 کیلومتر از دامنه شمالی بند گاز در دهستان دولت آباد از توابع شهرستان جوانرود کرمانشاه سرچشمه گرفته و پس از عبور از چند روستا با همراه رود بزرگ سیروان وارد قسمت انتهایی سد در بند یخان عراق میشود.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: عملکرد لیلی نیاکان مجری طرح نجات آثار نامبرده در مجاورت رودخانه لیلی حکایت از بااهمیت بودن و تاریخی بودن آنها دارد.
مرادی بیستونی اظهار داشت: استقرار و پراکندگی آثار و مجموعههای اشاره شده بررسی تحولات فرهنگی و اجتماعی را دشوار کرده است به طوری که در استان کرمانشاه در فواصل نزدیک به هم آثار تاریخی قرار گرفته و گویای تاریخی کهن در این استان است.
انتهای پیام/ اس