وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هدف گذاری، رشد 3درصدی از سوی دولت تا پایان سال خبر داد و گفت:‌در حال حاضر 96درصد سهم اشتغال، در مشاغل متوسط، خرد و کوچک است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه امضا تفاهم نامه با سازمان  توسعه صنعتی ملل متحد(یونیدو)، گفت: انعقاد تفاهم نامه با یونیدو در راستای تبادل تجربه های دو طرف است به طوری که کشور ما تجربه‌هایی که در طول سی سال در زمینه ایجاد اشتغال به ویژه اشتغال‌های حمایتی و اجتماعی داشته در اختیار این نهاد قرار می‌دهد و از طرف دیگر یونیدو نیز با مطالعات فراوانی که در سطح جهان در این خصوص داشته دانش و تجارب خود را به ویژه دستاوردهایی را که از کشورهای شبیه به ما به دست آورده در اختیار ما قرار می‌دهد. 

وی در ادامه با تاکید بر این که سازمان ملل با حضور در کشورهای مختلف برنامه‌های مناسبی برای ایجاد اشتغال داشته‌ است، تصریح کرد: بحث تجارب اشتغال با سیاست‌های توسعه ای متفاوت است به طوری که در زمینه اشتغال و نوع آن دیدگاه‌ها و ایده‌های سازمان ملل برای کشورهای نظیر کشور ما قابل استفاده است.

ربیعی در ادامه با اشاره به طرح‌های ایجاد اشتغال کشور در سال‌های مختلف پس از انقلاب اظهار داشت: ما تجاربی از طرح دیپلمه‌های بیکار را در اوایل انقلاب، طرح ضربتی اشتغال در دهه هفتاد و تجربه بنگاه‌های زود بازده را در دهه هشتاد داشته‌ایم که با بررسی و انجام مطالعات لازم و آسیب شناسی های صورت گرفته به الگوی خاصی برای ایجاد اشتغال در کشور دست یافتیم، که این الگو با هماهنگی‌های انجام شده در کشورهای مشابه نیز مورد مطالعه قرار گرفت. 

وی ادامه داد:‌ با توجه به اینکه کشورهای تازه صنعتی شده و در حال توسعه هر کدام تجاربی را در این خصوص داشته‌اند بهترین تجربه در همکاری با سازمان ملل متحد تشخیص داده شد زیرا این کشورها نوعی هم بستگی نظری و علمی داشتند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه چند طرح در این خصوص به صورت آزمایشی با همکاری سازمان ملل انجام شده است، افزود: امروز در انعقاد تفاهم نامه امیدواریم به تفاهمی پایدار در  زمینه مسائل مورد نظر برسیم تا دانش و تجربه ایران در اختیار دیگر کشورها و نیز تجربه این نهاد در اختیار ما قرار گیرد.  

ربیعی در ادامه با تاکید بر این که علاوه بر استفاده از دانش، برخی کمک‌های فنی نیز از سوی سازمان ملل برای ایجاد اشتغال به ایران ارائه می شود، اظهار داشت: در حال حاضر در چند صنعت از جمله صنعت فولاد برای بهینه سازی مصرف انرژی کمک فنی دریافت کرده ایم همچنین در حوزه صنعت کفش نیز کمک‌های فنی و دستگاه‌های مورد نیاز از سوی یونیدو را داشته‌ایم که با همکاری آموزشی سازمان آموزش فنی و حرفه ای واحد تولیدی کفش در مشهد راه اندازی شده است که در صدد پیوستن به بازارهای جهانی است.

*پیش بینی 10هزار شغل در صنعت کفش تا پایان سال 

ربیعی در ادامه گفت:‌ با اجرای طرح راه اندازی واحد تولیدی صنعت کفش از نیمه دوم سال 92 تا کنون بیش از هزار شغل در صنعت کفش ایجاد شده است و پیش بینی می‌شود حداقل 10هزار شغل نیز به طور مستقیم تا پایان سال در این حوزه ایجاد شود. 

وی با اشاره به اینکه حوزه های نساجی، زیور آلات صنعتی وانرژی‌های پاک از دیگر بخش‌های مورد همکاری در  تفاهم نامه مذکور هستند، افزود:‌ در این حوزه‌ها از کمک ‌های فنی و دانش و تجربه یونیدو بهره‌مند خواهیم شد، البته حوزه های همکاری با این نهاد در بخش‌های دیگر از جمله فعالیت‌های گلخانه‌ای و روستایی به ترتیب افزایش خواهد یافت تا زمانیکه بتوانیم فعالیت‌ها را به زنجیره ارزشی که قادر به ایجاد ارزش افزوده باشد و قابلیت رقابت با محصولات جهانی را داشته متصل کنیم، که در این راستا فصل جدید فعالیت‌ها انجام خواهد شد.   


وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با تاکید بر هدف گذاری رشد 3درصد دولت تا پایان سال، اظهار داشت:‌در حال حاضر طبق گواهی آمارها و مطالعات صورت گرفته از رشد منفی خارج شده‌ایم و در بخش‌های سرمایه بر رشد بالای 4درصد را در سه ماهه اول سال تجربه کرده‌ایم هر چند این بخش‌ها نقش مستقیم در اشتغال زایی به میزان بالا را ندارند اما موجب تحرک سایر بخش‌ها شده و اشتغال زایی را در صنایع متوسط و خرد و کوچک ایجاد می کنند. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال در بخش خصوصی مورد توجه است،افزود:‌ ایجاد اشتغال در حال حاضر در صنایع متوسطه خرد و کوچک متمرکز است که بیشترین سهم را نیز در این خصوص مشاغل خانگی و خرد و کوچک با 96درصد بر عهده دارند که با توجه به این میزان نیاز به برنامه ریزی مناسب در این بخش وجود دارد و تمرکز این تفاهم نامه نیز در این گونه مشاغل است. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: هم سو با این تفاهم نامه، تفاهم‌نامه‌هایی به صورت زیر مجموعه با وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نیرو و سازمان گردشگری ریاست جمهوری و همچنین اتحادیه و صنوف مانند اتحادیه فرش داشته‌ایم. 

*پیش بینی 40هزار اشتغال در حوزه فرش

ربیعی در ادامه گفت:‌ درپی تفاهم نامه‌ای با اتحادیه فرش، پیش بینی می‌کنیم 40هزار شغل را در این حوزه ایجاد کنیم و تا پایان سال آمار خوبی در این خصوص ارائه خواهیم کرد. 

وی به تصویب طرح تکاپو در شورای عالی اشتغال اشاره کرد و گفت:‌ با اجرای این طرح شاهد ایجاد تحولی در مشاغل خرد، کوچک و متوسط خواهیم بود که در این خصوص ارائه تسهیلاتی به صورت کارشناسی صورت خواهد گرفت تا به پایداری مشاغل برسیم. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: در راستای دستیابی به پایداری مورد نظر در اشتغال از شش ماه گذشته مطالعات موردی را در استان‌های مختلف آغاز کرده‌ایم تا ظرفیت های موجود را حتی در سطح روستاها و دهستان‌ها نیز مورد بررسی قرار دهد. 

ربیعی اضافه کرد:‌ در این راستا برای مناطقی که شغل‌های شناسایی شده برای آنها فاقد مراکز آموزشی است، آموزش‌های سیار در دستور کار قرار گرفته است و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اعزام افراد این آموزش های سیار را در اختیار افراد  قرار می دهد. 

وی به منابع مورد نظر در اجرای طرح‌های اشتغال زا در این تفاهم نامه اشاره کرد و افزود:‌ منابع مالی از سوی سازمان ملل در اختیار کشورمان قرار می‌گیرد که در کنار مقادیری که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر گرفته شده است طرح‌ها را پیش می‌برد. 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: جهت گیری اساسی در این تفاهم نامه گروه‌های حمایتی از جمله زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست و معلولان هستند که بحث‌های آموزشی برای ایجاد اشتغالشان را در بر می‌گیرد، همچنین سازمان بهزیستی نیز با برنامه‌های توانمند سازی از راه اشتغال در این تفاهم نامه همکاری دارد.

انتهای پیام/
برچسب ها: مشاغل ، زنان ، سرپرست ، خانوار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار