ایوب ایرانی فام در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: یکی از بخشهای مهم در مدیریت اراضی زراعی، آمادهسازی زمین از نظر شیمیایی و حفظ حاصلخیزی خاک است.
وی از نیاز گیاهان به عناصر غذایی برای رشد و نمو گفت و تصریح کرد: گیاهان برای رشد و نمو و برای تولید محصول به یکسری عناصر غذایی احتیاج دارند که برخی از آنها مانند کربن و اکسیژن از هوا تامین میشود و مابقی از طریق خاک و به شکل محلول در اختیار گیاه قرار میگیرند.
ایرانی فام ادامه داد: برای افزایش تاثیر کودهای مصرف شده از یک سو و کاهش اثرات سوء زیستمحیطی و اقتصادی از سوی دیگر، بهتر است کود را زمانی به کار برد که به نوعی قسمت اعظم آن به صورت قابل جذب گیاه در خاک باقی بماند و تلفات کود به صورت شستشو، تثبیت و تجزیه در حداقل ممکن باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن بازگو نمودن عوامل تاثیر گذار در کاهش عناصر غذایی خاک یادآور شد: برداشت مکرر محصول از زمین، رشد و نمو علفهای هرز که بخش قابل توجهی از عناصر غذایی خاک را به خود اختصاص میدهند، فرسایش خاک و رواناب، ورود عناصر غذایی به طبقات پایین خاک در زراعتهای آبی و مناطق پرباران و تغییر شکل عناصر به حالت گاز و متصاعد شدن به جو از دیگر عوامل کاهش عناصر غذایی در خاک به شمار میروند.
وی اظهار داشت: انتخاب روش مناسب توزیع کود نیز مانند زمان کوددهی میتواند بر اثربخشی کودهای شیمیایی موثر باشد و در مجموع باید روشی را برای کوددهی انتخاب کرد که کود را در طول مدتی که مورد نیاز گیاه است به حداکثر مقدار در اختیار گیاه قرار دهد.