به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی اکبر شعبانی فرد سه شنبه شب در پانزدهمین همایش سراسری رشد آب و فاضلاب روستایی کشور در منطقه آزاد قشم افزود: این خودروها علاوه بر اینکه در داخل ایران عرضه می شود به بازارهای آسیای مرکزی نیز صادر می شود.
وی کلید خوردن اجرای این طرح را بخشی از اقدامات دولت یازدهم برای توسعه همه جانبه این منطقه اعلام کرد و گفت: تشدید فعالیت این دولت برای اتمام پروژه عظیم پل خلیج فارس که جزیره قشم را به سرزمین اصلی متصل می سازد از مهم ترین این اقدامات بشمار می رود.
به گفته وی تخصیص افزون بر یک هزار میلیارد ریال اعتبار به این پروژه از سوی دولت یازدهم باعث شده تا احداث این پل توسط قرارگاه خاتم الانبیا با دو هزار و 200 متر طول، 450شمع و هشت کیسون با پنج دهانه 360متری و 460میلیون یورو اعتبار از محل دو خط فاینانس، فعال تر از گذشته ادامه یابد.
سرپرست منطقه آزاد قشم توسعه اسکله های کاوه و بهمن قشم را از دیگر اقدامات دولت یازدهم دانست و گفت: اسکله اولی برای باراندازی افزون بر 15 میلیون تن کالا و دومی برای باراندازی افزون بر 100 هزار تن کالا در سال هدف گذاری شده است.
شعبانی فرد به اجرای طرح توسعه فرودگاه بین المللی قشم نیز اشاره کرد و یادآور شد: با اجرای این طرح در طول 24 ماه، باندهای این فرودگاه که از نظر مقاوم بودن نه تنها در داخل کشور بلکه در منطقه رقیب ندارد، آماده پذیرش هواپیماهای بزرگ باربری و مسافربری دنیا و منطقه خواهد بود.
وی از ساخت 12 پالایشگاه نیز در جزیره قشم به عنوان بخش دیگری از اقدامات توسعه ای در این جزیره نام برد و گفت: اجرای پروژه های ساخت این پالایشگاه ها نیز در چهار سال آینده به اتمام می رسد.
به گفته وی بهره برداری از نیروگاه 500مگاواتی مپنا و احداث بیمارستان 146تختخوابی منطقه آزاد قشم که عملیات ساخت آن در آینده نزدیک به اتمام می رسد، همراه با هدف گذاری برای احداث 20هتل در این منطقه، استخراج نفت و گاز، ساخت نیروگاه جدید با سرمایه گذاری بانک پاسارگاد و احداث مجتمع عظیم فولاد از دیگر اقدامات انجام شده یا در دست اجرای منطقه آزاد قشم بشمار می رود.
وی همچنین از طراحی ساخت یک بزرگراه سراسری منتهی به فرودگاه قشم و احداث شهر مدرن شیب دراز در نزدیکی این فرودگاه برای اسکان کارکنان مجتمع بزرگ فولاد و خانواده های آنها خبر داد.
شعبانی فرد همچنین در این همایش به ظرفیت های حمل ونقل دریایی جزیره قشم نیز اشاره کرد و گفت: از آنجا که در این نوع حمل و نقل، سرعت و سوخت حرف اول را می زند، به صرف کشتی های بزرگ باربری دنیاست که به جای پیمودن 300مایل دریایی برای سوخت گیری از بنادر کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس، تنها با پیمودن 110مایل دریایی به قشم بیایند و سوخت گیری بکنند.
وی در این رابطه از راه اندازی بانکرینگ( سوخت رسانی به کشتی ها) خلیج فارس تا دو ماه آینده بعد از هشت سال از آغاز اجرای عملیات احداث آن خبر داد و گفت: با راه اندازی این بانکرینگ، قشم با یک بازار چهارمیلیارد دلاری مواجه می شود که شامل ارائه خدمات مختلفی از قبیل کترینگ، هتلینگ و مانند آنها نیز می شود.
سرپرست منطقه آزاد قشم همچنین با ارائه تحلیلی از روند مدیریت اقتصاد جهانی از انتخاب سنگاپور به عنوان مرکز ثقل بارانداز جهانی در دهه بین سال های 1975الی 1985 نام برد و تصریح کرد:این بندر به عنوان منطقه آزاد در روند این مدیریت به حداکثر رشد دست یافت، بطوری که امروز در سنگاپور یک سرمایه گذار در کمتر از 12ساعت می تواند هم زمین و هم تسهیلات مورد نیاز خود را با شرایط مناسب برای شروع فعالیت اقتصادی دریافت کند.
به گفته شعبانی فرد قبل از انقلاب اسلامی جزیره قشم نیز در چارچوب مدیریت اقتصاد جهانی به عنوان بارانداز منطقه در گلوگاه خلیج فارس مطرح بوده است.
پانزدهمین همایش سراسری رشد آب وفاضلاب روستایی کشور با محوریت مباحثی مانند تکمیل مجتمع های آبرسانی روستایی، اجرای روش های جدید و بازتعریف شاخص های بهره مندی با حضور مدیران و کارشناسان شرکت های آب و فاضلاب روستایی استان های سراسر کشور به مدت دو روز در قشم برگزار می شود.
انتهای پیام/