"پریسا عشقی"، مستندساز در گفتگو با
خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران در خصوص نیاز مستندسازی به آموزش گفت: این حرفه نیز مانند هر کار دیگری نیاز به آموزش دارد و با گذراندن دوره میتوان نکات تکنیکی و فنی را آموخت اما صرفاً با آموزش کسی مستندساز نمیشود و مطالعه و تحقیق در این کار در اولویت قرار دارد. ولی زاویه دید و نوع نگاه و تفکر به مستندساز مربوط میشود.
وی در خصوص سبک و ساختار خود عنوان کرد: به دلیل علاقه شخصی خود به میراث فرهنگی و در خطر بودن آن و همچنین کم اهمیت بودن آن از نظر مسئولین و مردم، مستندهای خود را به این حوزه اختصاص دادم.
وی، همچنین در باره جایگاه تحقیق و پژوهش در ساختن یک مستند گفت: به دلیل اختصاص ندادن بودجه کافی به مستندسازان در اکثر مستندها کار پژوهش را خود کارگردان انجام میدهد. در حالی که این یک کار تخصصی است و باید توسط پژوهشگر انجام شود.
وی ادامه داد: در همه جای دنیا با درک این مطلب که مستند بد وجود نداشته و این آثار بر اساس واقعیت ساخته میشود مورد حمایت تلویزیون قرار گرفته و کمتر در پرده سینما به نمایش در میآید.
سازنده مستند "خانه سیمین و جلال" در پایان در مورد عملکرد شبکه مستند گفت: شبکه مستند از سال 89 به بعد که تلویزیون دچار رخوت در زمینه نمایش مستند شد، از فضای خیلی خوبی برخوردار بود و علیرغم نبودن پول عملکرد خوبی داشت و مورد توجه اقشار مختلف مردم به خصوص قشر تحصیلکرده جامعه قرار گرفت.
انتهای پیام/ اس