گفت‌وگوی فشرده میان وزرای خارجه ایران، آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا در مسقط به پایان رسید. این مذاکرات اما در سطح معاونان همچنان ادامه یافت.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه‌وله، پس از پایان نهمین دور مذاکرات هسته‌ای در مسقط، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران و از اعضای ارشد هیئت مذاکره‌کننده اتمی، گفت که به مذاکرات اتمی "خوش‌بین" نیست اما "ناامید" هم نیست.

مقامات ایرانی تائید کردند که بحث بر سر موضوع‌های کلیدی چون"غنی‌سازی، چگونگی رفع تحریم‌ها، رآکتور اراک و فردو" تمرکز داشته است. 

آمریکا مذاکرات مسقط را "صریح و دشوار" دانست. جان کری، وزیر خارجه آمریکا آن را "نه خوب و نه بد" توصیف کرد. وی پس از مذاکرات عمان به پکن پرواز کرد تا در کنفرانس آپک شرکت کند.

وزیر خارجه آمریکا در مسیر پکن در تماسی تلفنی با بینامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز گفت‌وگو کرد. گفتنی است که آمریکا در میان کشورهای منطقه همواره اسرائیل را در جریان مذاکرات با ایران قرار می‌دهد.
 
گرچه هنوز هیچیک از طرفین مذاکره درباره چگونگی پیشرفت یا عدم پیشرفت مذاکرات ابراز نظر قاطعی نکرده‌اند، اما فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان روز سه‌شنبه گفت: مذاکرات به نقطه‌ای رسیده که من نسبت به نتیجه آن خوش‌بین هستم.

اشتاین‌مایر افزود: ما هرگز تا این حد به یک توافق نزدیک نبوده‌ایم. این نقطه پیروزی است یا شکست. وزیر خارجه آلمان در عین حال هشدار داد که فرصت به دست آمده به این زودی‌ها دیگر تکرار نخواهد شد.

یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان هم سه‌شنبه شب در جمع خبرنگاران ابراز داشت، نباید فرصت پیش‌آمده کنونی از دست برود.

وی خاطرنشان کرد که "در مذاکرات مسقط بر روی مسایل زیادی توافق شده" اما هنوز دشواری‌ها و شکاف‌هایی وجود دارد که می‌توان راه حلی برای آنها پیدا کرد.

رسرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز درباره "توافق هسته‌ای پیش از مهلت" گفت که به نتایج مذاکرات هسته‌ای خوشبین است. ریابکوف تاکید کرد به دست نیامدن چنین توافقی، "بدترین نتیجه ممکن" خواهد بود.

معاون وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای روسیه روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران توضیح داد که طرح لغو کامل تحریم‌ها در مورد ایران باید مورد قبول همه طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات باشد و این "تنها گزینه" است. ریابکوف ضمن تائید "کندی پیشرفت مذاکرات" گفت "توافق بر سر مسائل باقیمانده" امکان‌پذیر است.

پرفسور ولادیمیر ساژین، از"موسسه خاورشناسی روسیه" می‌گوید، حتی پس از توافق هسته‌ای هم لغو سریع تمامی تحریم‌ها غیرممکن است. 



انتهای پیام./
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار