احمد رضا لاهیجان زاده مدیر کل محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مشکلات تنفسی شهروندان اهوازی در هفته گذشته به دلیل آلودگی بیش زا حد هوا، گفت: بعد از نخستین بارندگی که در سال 93 در اهواز روی داده 1000 نفر از شهروندان اهوازی به دلیل مشکلات تنفسی به بیمارستان مراجعه کردند.
وی افزود:مشابه این اتفاق در سال گذشته در طیف گسترده تری روی داده بود و به همین منظور هفته گذشته جلسه اضطراری به ریاست معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست با حضور معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران وزارت بهداشت تشکیل شد.
لاهیجان زاده با تاکید بر پیگیریهای مستمر اداره محیط زیست استان خوزستان در رابطه با علل آلودگی هوا در استان، اظهار داشت، اداره محیط زیست استان خوزستان با پیگیری های مداوم در صدد این بوده است که وزارت نفت تا آنجا که ممکن است آلودگی های ناشی نفت را مدیریت و کاهش دهد.
مدیر کل اداره محیط زیست استان خوزستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته پیرامون حل مشکل آلودگی هوا در استان خوزستان،بیان داشت: از اقدامات مهم اداره محیط زیست استان خوزستان تکمیل فاز 2 طرح آماک است که در پی این طرح به جمع آوری گازهای منتشر شده از میادین نفتی حومه کلانشهر اهواز پرداخته است.
وی تصریح کرد: این بخش اول پروژه بود که خوشبختانه اجرا شد و بخش دوم پروژه که جلوگیری از سوزاندن 6 تا 10 میلیون فوت مکعب گاز است، در جلسهای با حضور رئیس سازمان محیط زیست مطرح و اجرای آن نهایی شد و طی 2 تا 3 ماه آینده به طور کامل اجرا میشود.
لاهیجان زاده با اشاره به نتیجه اجرا شدن این طرح افزود: اگر بخش دوم پروژه به بهره برداری کامل برسد حداقل 6 میلیون فوت مکعب گاز ترش که درحال حاضر سوزانده میشود حذف و بخشی از آلودگیها مهار میشود.
مدیر کل محیط زیست استان خوزستان در ادامه افزود:حدود 50 هزار بشکه نفت از یکی از میادین دور دست به تاسیسات فرآورش نفت اهواز منتقل میشود و گاز همراه نفت که درمحل سوخته میشود آلودگی بسیار شدیدی را وارد شهر اهواز می کند، محیط زیست تصمیم احتمال میداد قسمتی از آلودگیها به این موضوع مربوط میشود بنابراین درخواست کرد تا 30 هزار بشکه از نفت همراه با گاز ترش حذف شودتا شاید میزان آلودگی کاهش یابد.
لاهیجان زاده بااشاره به راهکارهای دیگر جهت حل مشکل آلودگی هوا در خوزستان و به خصوص شهر اهواز، تصریح کرد: ساخت واحد NDL در منطقه هورالعظیم میتواند بخشی از نفت نیازی به حوزه اهواز را تامین کند، این واحد ظرف 4 تا 6 ماه آینده به طور کامل تکمیل میشود.
وی افزود: در راه حل دیگری قرار بر آن شد تا وزارت نفت حدود 14 میلیارد تومان اعتبار برای بیابان زدایی 200 هزار هکتار بیابان به استان خوزستان اختصاص دهد و در طرحی به مالچ پاشی، بوته کاری و درخت کاری بپردازد.
لاهیجان زاده در پایان گفت:در مرحله آخر تصمیم گرفته شدتا یک کمیته علمی مشترک بین محیط زیست، وزارت نفت و بهداشت با مسئولیت سازمان محیط زیست تشکیل شده و به صورت کاملا علمی مشکل آلودگی هوا در اهواز را علت یابی کنند.
انتهای پیام/