پروفسور اسماعیل پارسایی، متخصص فیزیک پزشکی و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه توریدو آمریکا در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: استفاده از رادیوتراپی در درمان اکثر سرطانها کاربرد دارد ولی دانشمندان بیشتر به سراغ سرطانهایی میروند که آمار مبتلایان بیشتری را در برمیگیرد مثل سرطان ریه، پروستات و سرطان سینه.
وی ادامه داد: میانگین آمار بهبودی برای مبتلایان به سرطان پروستات با استفاده از تکنیکهای نوین فیزیک پزشکی، در طی 5 سال، بیش از 98 درصد و در طی 10 سال بیش از 89 درصد است. این آمار در مورد سرطان سینه در خانمها هم همینطور گزارش شده است و هرچند آمار برای درمان سرطان ریه، کمی کمتر از این درصد است ولی با بکارگیری تکنولوژیهای جدید، روز به روز بهتر شده و آمار بهبودیافتگان بالاتر میرود.
پروفسور پارسایی در پاسخ به این سوال که آیا از تکنیکهای رادیوتراپی میتوان برای درمان سرطان خون کودکان استفاده کرد، گفت: رادیوتراپی، سرطانهایی را که به صورت تومور و موضعی هستند، بهتر کنترل میکند و کنترل موضعی میدهد.
خون به صورت سیستمیک است یعنی در تمام بدن وجود دارد. بنابراین تکنیکهای دیگری چون شیمیدرمانی برای درمان سرطان خون بهتر نتیجه میدهد. هرچند رادیوتراپی را هم میتوان برای تمام بدن انجام داد، ولی بهترین تکنیک برای درمان سرطان خون نیست و شاید بتوان امیدوار بود در آیندهای نه چندان دور با روشهای نوین فیزیک پزشکی بتوان روش درمانی بهتر و سریعتری برای درمان سرطان خون به غیر از روشهای درمانی مؤثر موجود، پیدا کرد.
انتهای پیام/