یک استاد دانشگاه گفت: مذاکره در اسلام مبتنی بر تعالیم وحی و مکتب اهل بیت(ع) است و ما هرگز در مذاکرات خود از حق عدول نخواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، در همایش زنده‌باد مرگ بر آمریکا که عصر امروز در تالار شهید چمران دانشگاه تهران برگزار شد، "محمدحسین رجبی دوانی" استاد دانشگاه اظهارداشت: مکتب امام حسین(ع) مبتنی بر اصل مذاکره بوده است.

وی ادامه داد: پیامبر بزرگوار ما به سبب آن که در جامعه‌ای متعلق به مشرکان حرکت و قیام انقلاب خود را آغاز کرد نیازی به مذاکره با مخاطبان خود داشت و از هر فرصتی برای مذاکره با انها استفاده می‌کرد چرا؟ چون جامعه متعلق به آنها بود و این حضرت است که انقلاب را برای مبارزه با شرک و بت پرستی در محدوده آنها پدید آورده است.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: حضرت مذاکرات متعددی متعدد داشت که آن مذاکرات موجب صلح حدیبیه شد، امیرالمومنین(ع) وقتی به حکومت رسید آن وجود آن مبارک برای ممانعت از جنگ‌های داخلی بین مسلمانان در برابر فتنه‌ای که در حکومت آن حضرت پدید آمد در عین این که حق آنها را سرکوب و از بین رفته می‌دانست اما چون امام هدایت‌گر بود بنا را بر این گذاشت تا می‌تواند با مذاکره جلوی وقوع جنگ را بگیرد و مخالفان را که به ظاهر مسلمان هستند به تبعیت  از حکومت مرکزی خود وا دارد و چون موفق نشد و آنها بر جنگ اصرار داشتند طبیعتا با آنها وارد جنگ هم شد.

رجبی دوانی تصریح کرد: امام مجتبی(ع) هم به دلیل عدم بلوغ مردم در آن زمان مجبور شد با پذیرش صلح جلوی محو اسلام را بگیرد و توطئه معاویه را خنثی کند امام حسین(ع) نیز برای یزید مطلقا جایگاهی قائل نبود زمانی که حضرت از مکه خارج می‌شود و به سوی کوفه می‌رود که به کربلا ختم شود کاروانی که اموال و هدایایی را از سوی فرماندهان یمن برای یزید به شام می‌برد امام ان اموال را مصادره می‌کند چرا که برای یزید هیچ شانی قائل نبود و امام حسین(ع) یزید را در حدی نمی‌دید که با او مذاکره کند چرا که مذاکره با کسی صورت می‌گیرد که آن شخص جایگاه و شانی داشته باشد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما مجاز نیستیم که برای توجیه سیاست‌ها و روش خود، ائمه(ع) را هزینه کنیم و بگوییم آنها مثل ما عمل کنند این جفای به اهل بیت(ع) است ما اگر شیعه هستیم و افتخار پیروزی از اهل بیت(ع) را داریم باید خودمان را با امام و مولای خود تطبیق دهیم نه این که اگر ما یک سیاستی را پیش گرفتیم با تفسیر به رای بگوییم امام حسین این کار را کردند این جفا است بنده خوف آن  را دارم که بگویند امام حسین(ع) دنبال بازی برد برد بود با یزید که هر دو. طرف برنده باشند.

وی اظهار داشت: اصلا برد برد با دشمن اسلام معنا ندارد این که رهبر معظم انقلاب اشاره کردند به این مذاکرات و بحث با آمریکا و دشمنان  را تشبیه می‌کنند قضیه را به مسابقه کشتی شما کجا دیده‌اید در کشتی دست دو طرف را بالا ببرند چرا که هیچ انسان عاقلی روی تشک کشتی برای باخت نمی‌رود، رهبر معظم انقلاب به فوتبال تشبیه نکردند که در آن مساوی وجود دارد به موارد دیگر هم تشبیه نکردند کشتی زورآزمایی است حق با باطل است و امام حسین(ع) هم این گونه بود امام امت(رض) که خود فرمود ما مثل حضرت سیدالشهدا(ع) وارد این نهضت شدیم امام چگونه عمل کرد، برای رژیم طاغوت برای آنها هیچ شانی قائل نبود.

وی افزود: امام(ره) در پاریس با رئیس شورای سلطنت مذاکره نکرد همانطور که جد بزرگوارش امام حسین(ع) این گونه رفتار کرد اگر امام حسین(ع) می‌خواست با آنها تعاملی داشته باشد و شانی برای آنها به عنوان حاکمیت قائل باشد کار حضرت به این جا نمی‌کشید که این مسیر طولانی را طی کند.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: مذاکره در اسلام مبتنی بر تعالیم وحی و مکتب اهل بیت(ع) است و ما هرگز در مذاکرات خود از حق عدول نخواهیم کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار