جواد لاریجانی در دیدار با سفرای کشورهای درحال توسعه:
جواد لاریجانی در دیدار با سفرای کشورهای درحال توسعه:
به گزارش
حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد لاریجانی" در جمع سفرا و نمایندگان کشورهای در حال توسعه مقیم تهران نسبت به تضعیف مکانیزم مثبت یو.پی.آر و شورای حقوق بشر سازمان ملل توسط برخی از کشورهای غربی هشدار داد.
دبیر ستاد حقوق بشر در این دیدار که با همکاری وزارت امور خارجه و با حضور سفرای عمده کشورهای در حال توسعه برگزار شد، گفت: کشورهای غربی درصدد تحریف مکانیزم یو.پی.آر هستند؛ چرا که برای اولین بار مجبور شده اند در موقعیتی قرار بگیرند که سایر کشورهای جهان به راحتی رفتارهای ضد حقوق بشری آنها را نقد کنند و این موضوع به هیچ وجه مطلوب آنان نیست.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از متحدان غربی آنها همین نگاه را به شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز دارند گفت: آنها از تبدیل شدن کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به شورای حقوق بشری نیز چندان راضی نبودند و حتی آمریکایی ها در ابتدا حاضر به عضویت در آن نبودند.
لاریجانی با اشاره به حضور یک هیات عالیرتبه حقوق بشری از کشورمان در بیستمین نشست یو.پی.آر حقوق بشر سازمان ملل آن را نشانه اهتمام جدی کشورمان به این موضوع دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تشکیل شورای حقوق بشر و ایجاد مکانیزم یو.پی.آر از آن استقبال و حمایت کرده است، اما غربیها همچنان به دنبال اجرای روشهای گزینشی و تبعیض آمیز خود با رویکردهای سیاسی علیه دیگر کشورها و از جمله ایران هستند.
دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر اینکه بزرگترین تجربه تاریخی ملت ایرن تشکیل یک نظام سیاسی مدنی بر پایه عقلانیت اسلامی بوده است، گفت: از روز اول پیروزی انقلاب اسلامی که در این کشور یک دموکراسی نمایندگی بر پایه عقلانیت اسلامی برپا شد کشورهای غربی به رهبری آمریکا و انگلیس به صورت گسترده و دائمی قصد ضربه زدن به آن و نادیده گرفتن این تجربه را داشته اند و از همه حربه ها از جمله تهاجم نظامی، ترور، اعمال بدترین تحریم های ضد بشری در طول تاریخ برای رسیدن به این هدف استفاده کرده اندو اکنون از حقوق بشر نیز در همین راستا علیه این تجربه گرانبهای ملت ایران به صورت ابزاری استفاده می کنند.
لاریجانی افزود: تاکید من بر ابتنای این تجربه دموکراتیک ایران بر عقلانیت اسلامی به این دلیل است که غربی ها نیز دارای تجربه دموکراسی هستند اما مبنای دموکراسی آنها بر پایه عقلانیت سکولار لیبرال است که پنج قرن از آن می گذرد حال آنکه از تجربه دموکراسی ما تنها 35 سال می گذرد.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه این تجربه نو و تاریخ ساز کشورمان درحال پیشروی است و تا همین حالا ایران را از کشوری حاشیهای در خلیج فارس به یکی از پیشرفته ترین کشورهای منطقه از لحاظ علم و فناوری تبدیل کرده است گفت: امروز ایران در واقع بزرگترین و مهمترین دموکراسی منطقه است و همه نهادهای حکومتی آن با رأی مستقیم و غیر مستقیم مردم تعیین می شوند.
لاریجانی در ادامه گفت: تجربه دموکراسی ما در واقع احترام به تجربه سایر ملل را در خود دارد، ضمن اینکه این حق ما است که روش جدیدی را برای توسعه کشورمان و روش زندگی خود داشته باشیم. ما معتقدیم مختلف بودن و وجود تفاوت از موهبت های بزرگ الهی است و یکی از دستاوردهای بزرگ برای تجربه بشری محسوب می شود.
دبیر ستاد حقوق بشر سپس این سوال را مطرح کرد که چرا با وجود اینکه ما به تجربه غربی ها احترام می گذاریم آنها نه تنها به تجربه ما احترام نمی گذارند بلکه آن را مورد تهاجم قرار می دهند؟ آیا جرم ما این است که نمی خواهیم روش زندگی ما مثل مردم آمریکا، انگلیس و فرانسه باشد؟ ما معتقدیم در پس این تهاجامات حقوق بشری، مسئله جهانگشایی و سلطه طلبی غرب نهفته است.
لاریجانی با اشاره به آیه شریفه ولقد کرمنا بنی آدم در سوره اسراء گفت: کرامت انسانی ودیعه ای الهی است و حقوق بشر نیز موضوع خاص کشورهای آمریکا و انگلیس و غرب نیست. این کرامت صدقه هیچ کشوری نیست، بلکه از طرف خدا به انسان اعطا شده است اما این کرامت اکنون میدان کریه ترین صحنه سازی ها و تبلیغات سوء استفاده های سیاسی قرار گرفته است. این مسئله تاسف آمیزی است که کشورهایی با بدترین رکوردهای حقوق بشری مانند آمریکا و انگلیس با آن فضاحت ها در خصوص نقض حقوق شهروندی، زندان های ابوغریب و گوآنتانامو، بازجویی های غیرمتعارف مثل غرق مصنوعی، پرچمدار حقوق بشر در دنیا باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: این کشورهای بد سابقه در حالی از حقوق بشر دم می زنند که امروز شدیدترین تحریم های ضدبشری را علیه ملت ما اعمال کرده اند که همه آنها با استناد به اسناد حقوق بشری سازمان ملل غیرقانونی است. آنها حتی دامنه این تحریم های ضد انسانی را به کریه ترین شکل ممکن به دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در رشته های غیر مرتبط با هسته ای تحصیل می کنند گسترش داده اند، حال آنکه حتی منع آنها از تحصیل در رشته های هسته ای نیز غیرقانونی است. چرا که مگر می شود انسانها را از حق تحصیل و توسعه محروم کرد و بعد داعیه دار حقوق بشر بود.
لاریجانی در ادامه خطاب به سفرای حاضر در نشست گفت: مکانیزم تعامل جمهوری اسلامی ایران با مکانیزم های حقوق بشری بر سه اصل استوار است که عبارتند از :
نخست، ورود و مشارکت کامل در همه فرایندهای حقوق بشری؛ دوم همکاری کاملا محتوایی و سوم همکاری مبتنی برجهانشمولی چندفرهنگی.
دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید بر اینکه نباید جهانشمولی حقوق بشر به این معنی باشد که تنها یک نوع شیوه زندگی به جهان تحمیل شود گفت: ما این را جهانگشایی میدانیم نه جهانشمولی و معتقدیم همه کشورها در امر ارتقاء حقوق بشر باید در این فرایند شرکت داشته باشند.
لاریجانی با تشریح و تبیین دلایل ایران برای نپذیرفتن گزارشگر ویژه گفت: ما با شخص گزارشگر مشکلی نداریم، بلکه اصولا با مکانیزم های گزارشگری سازمان ملل مشکل نداریم، اما معتقدیم کشورهای غربی اجازه و فرصت بروز و ظهور به مکانیزم یو.پی.آر را ندادند و بر اساس روش ها و رویکردهای سیاسی خود گزارشگر ویژه برای ما تعیین کردند که ما علاوه براین به نحوه کار حرفه ای، متدلوژی و رفتار جانبدارانه اش علیه ایران در رسانه ها اعتراض داشته ایم.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به قطعنامه حقوق بشری ضد ایرانی که در آخر آبان ماه در کمیته سوم سازمان ملل علیه ایران مطرح می شود، گفت: اگر شما به روشی که غربی ها علیه ایران در پیش گرفته اند نگاه کنید کاملا به جهت دار و سیاسی بودن آن پی می برید. یک بار گزارشگر گزارش میدهد آن هم براساس شنیدهها و گفته ها و مسائل احساسی، یک بار دیگر دبیرکل سازمان ملل علیه ما گزارش می دهد و به همین گزارش گزارشگر استناد میکند و باز یک جای دیگری همینطور این گزارشها را که ماهیت همه آنها یکی است علیه ایران منتشر میکنند و مدام حجم آن را نیز زیادتر می کنند.
لاریجانی گفت: آخر ما چطور میتوانیم گزارشگری را بپذیریم که تروریستهایی را که دستشان به خون ملت ما آلوده است و یا در خانه آنها بمب و تسلیحات پیدا شده است را مدافعان حقوق بشر مینامد. این موضوع مایه تاسف سازمان ملل باید باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر در پایان سخنان خود در جمع سفرای کشورهای در حال توسعه مقیم تهران گفت: همه ما باید در امر ارتقاء حقوق بشر مشارکت کنیم؛ چرا که این موضوع مختص کشورهای غربی نیست. حقوق بشر و کرامت انسانی متعلق به همه انسانها است و به همین دلیل باید حقوق بشر چندفرهنگی باشد و در این راه همه کشورها باید در مسیر تولید محتوای جدید در اسناد مربوط به این موضوع مشارکت داشته باشند.
انتهای پیام/