رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: روابط تاریخ میان ایران و لهستان در طول سده‌های گذشته بیانگر عمق و تنوع ارتباطات میان دو ملت و دوران‌های مختلف تاریخی است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ هادی سلیمانپور رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه در سمینار بزرگداشت روابط دیپلماتیک میان ایران و لهستان گفت: همانطور که می‌دانید مناسبات ایران با معدودی از کشورهای غیر آسیایی دارای چنین قدمتی است. هرچند تجارت اولین علت برقراری پیوندهای تاریخی میان ایران و اروپا به ویژه ملت‌های ایران و لهستان بوده است، اما وجود زمینه‌های مشترک فرهنگی در کنار منافع تجاری از علل دوام و قوام پیوندهای تاریخی دو کشور بوده است؛ به نظر می‌رسد، دلایل سیاسی نقش ثانویه در تداوم ارتباطات تاریخی میان دو ملت ایفا نموده است، به همین دلیل فقدان دولت ملی در لهستان در قرنهای ۱۸ و ۱۹ مانع تداوم ارتباطات میان دو ملت ایران و لهستان نگردیده است.  
 
وی ادامه داد: با اینکه تاریخ مکتوب روابط میان کشور‌ها همواره تحت تاثیر روابط دیپلماتیک میان دولت‌ها است، اما مطالعات جدی توسط محققان دو کشور بیانگر آن است که قدمت مناسبات غیر رسمی میان ایران و لهستان به قرن‌ها پیش از اولین تماس‌های دیپلماتیک باز می‌گردد؛ کشف سکه‌های تاریخی ایرانی متعلق به بیش از یک هزار سال پیش در لهستان مستندی از این مناسبات دیرپا است.  
 
رئیس مرکز آموزش و پژوهش بین المللی تصریح کرد: از موضوعات قابل توجه در مناسبات میان ایران و لهستان، پیشگامی ایرانیان در برقراری اولین تماس‌های رسمی با دربار لهستان است.  
 
سلیمانپور اظهار داشت: مایه خوشوقتی است که بررسی ارزش‌ها، باور‌ها و سنت‌های مشترک میان دو ملت در این سمینار مورد توجه سخنرانان قرار گرفته است. اطمینان دارم برگزاری چنین جلساتی به درک بهتر ملت‌ها از یکدیگر و افزایش تفاهمات میان آن‌ها کمک بسیاری خواهد کرد.  
 
وی افزود: از سوی دیگر ارزشهای مشترک از محورهای اساسی برای تداوم و تعمیق روابط میان ملت‌ها است.  
 
رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین المللی گفت: در دوران جنگ جهانی دوم جبهه بیشترین آلام و صدمات بر ملت بزرگ لهستان وارد گردید، ملت ایران با آغوشی باز پذیرای ده‌ها هزار مهاجر لهستانی در خاک خود بود. این اتفاق در شرایطی به وقوع می‌پیوست که مردم ایران نیز به دلیل اشغال نظامی کشور توسط قوای متفقین با مشکلات بسیاری از جمله قحطی و کمبود مواد غذایی دست به گریبان بوده‌اند.  
سلیمانپور ادامه داد: در سمینار امروز علاوه بر جنبه‌های تاریخی_تمدنی به حوزه‌هایی مانند مسائل روز و زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی، همکاری میان دو ملت ایران و لهستان مورد بحث قرار می‌گیرد. همچنین برگزاری نمایشگاه اسناد روابط تاریخی میان ایران و لهستان در طول سده‌های گذشته بیانگر عمق و تنوع ارتباطات میان دو ملت در دوران‌های مختلف تاریخی است.  
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان ابزاری موثر در جهت پیشبرد دیپلماسی مسیر دو کشور، بزرگداشت روابط تاریخی و سیاسی میان کشور‌ها تاثیر ارزشمندی بر درک بیشتر اندیشمندان و آحاد مردم دو ملت از ریشه‌ها، پیشینه‌ها، ادراکات و منافع مشترک دارد و به ارتقاء روابط موجود نیز کمک زیادی می‌کند.

انتهای پیام/
برچسب ها: روابط ، تاریخی ، ایران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار