مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: منابع آلاینده با منشاء خشکی به لحاظ تعدد و تنوع اثر بیشتری بر آلودگی دریای خزر دارند.

 ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه پایش آب دریای خزر برای بررسی آلودگی آب به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: پایش آلودگی میکروبی به صورت فصلی و در آب‌های ساحلی هر سه استان حاشیه دریای خزر انجام می‌شود که در پایش اخیر صورت گرفته ۳۹ ایستگاه مورد مطالعه قرار گرفت.  
 
وی با اشاره به منبع این آلودگی‌ها، اظهار داشت: آلودگی‌های دریایی می‌توانند منشاء خشکی یا دریایی داشته باشند، اما منابع آلاینده با منشاء خشکی به لحاظ تعدد و تنوع اثر بیشتری بر آلودگی آب دریای خزر دارند.  
 
مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی افزود: فاضلاب‌های خانگی، صنعتی، پساب‌های کشاورزی و زباله‌ها بیشترین سهم را در میزان آلودگی آب دریای خزر دارند و با توجه به اینکه دریای خزر بین پنج کشور محصور است، ممکن است آلاینده‌ها از سوی هرکدام از این کشور‌ها وارد دریا شود.  
 
الماسی با تاکید بر اینکه ورود آلاینده‌ها به دریا به معنای آلودگی دریایی نیست، بیان داشت: آلودگی به معنای تغییر در محیط به نحوی است که برای سلامت انسان و دیگر جانداران مضر باشد، به این ترتیب هنگامی می‌توان گفت که بخشی از دریا آلوده است که غلظت مواد آلاینده در آن بیشتر از توان خودپالایی محیط بوده و به حد مضر رسیده باشد.  
 
الماسی با اشاره به میزان تاثیرگذاری آلاینده‌ها بر دریای خزر تصریح کرد: آلاینده‌ها بسته به ماهیتشان اثرات متفاوتی بر محیط زیست می‌گذارند، مثلا اگر مواد مغذی باعث آلودگی شوند، رشد بیش از حد جلبک‌ها محیط زیست را دستخوش تغییر می‌کند و اگر فلزات سنگین یا سموم دریا را آلوده کنند، ممکن است اثرات خود را به صورت مسمومیت و یامرگ و میر جانداران نشان دهند.  
 
وی در پایان گفت: اگر آب دریای خزر آلوده باشد، معمولا کف زیان بیشتر از ماهیان تحت اثرآلودگی قرار می‌گیرند.  
 
انتهای پیام/
برچسب ها: خزر ، آلاینده ، خشکی ، آلودگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار