![روایتی از کودک ۹ سالهای که دو هفته از مفقودیاش میگذرد](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/4/30/19596363_684.jpg)
وی سالم شدن خاک را عاملی برای تولید محصولات سالم دانست و تشریح کرد: پس از سالم شدن خاک، گیاه سالم و محصولات کشاورزی سالمی تولید می شود.
نجفی ادامه داد: رعایت مدیریت تلفیقی خاک از راهکارهای تاثیرگذار در حاصل شدن خاک سالم است.
دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز از جایگزین های مناسب برای کودهای شیمیایی گفت و یادآور شد: با کاهش مصرف کودهای شیمیایی، می توان از کودهای آلی، دامی، وِرمی کمپوست و کمپوست زباله شهری برای تقویت خاک بهره گرفت.
نجفی تاکید کرد: باید با مطالعه و بررسی نتیجه گیری حاصل شود که چه مقدار از این کودها و چه مقدار از کودهای شیمیایی لازم است تا محصولات کشاورزی از لحاظ غلظت عناصر غذایی غنی تر شده و محصول بهتری تولید شود و در نهایت در زنجیره غذایی انسان، عناصر غذایی تامین شود.