به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران؛ یکی از دیپلمات های سابق آمریکا که از روند مذاکرات آگاهی دارد و خواست نامش فاش نشود به المانیتور گفت چنین پیشنهادی در گفتگوهای بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان روی میز است.
سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا نیز از اظهارنظر در این باره خودداری کرد. با این حال تیلر کولیس استاد حقوق و دستیار سیاسی در شورای ملی ایرانیان آمریکا به المانیتور گفت: ما مطالبی را شنیده ام مبنی بر اینکه این ایده در دست بررسی است.
کولیس گفت گشایش آنچه که به "کانال پربرکت" شناخته شده است چندین هدف مهم را تامین خواهد کرد. اولا این امر شرایط را برای نقل و انتقال مجاز و قانونی بین ایران و آمریکا تسهیل می کند که به سبب نبود مسیری شفاف برای انتقال بودجه با مشکل مواجه است. با اینکه تحریم های آمریکا اجازه فروش غذا، دارو و برخی وسایل ارتباطی خاص را می دهد اما شرکت های آمریکایی برای یافتن راهی قانونی و معتبر جهت دریافت صورتحساب های خود با مشکل مواجهند.
نقل و انتقال وجوه شخصی از ایران با مشکل مواجه شده است، دانشجویان ایرانی در آمریکا در نقل و انتقال پول برای پرداخت شهریه هایشان با ممانعت مواجه شده اند و حتی موسسات خیریه مستقر در آمریکا نیز امکان ارسال کمک به ایران را ندارند.
کولیس گفت دومین هدف مهم این طرح این است که پیامی را به بانک های اروپایی و دیگر بانک های خارجی مخابره می کند مبنی بر اینکه آنها می توانند فعالیت های عادی را با ایران از سربگیرند چرا که آمریکا در حال تغییر دادن سیاستش است.
شورای ملی ایرانیان آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد گشایش کانال مالی مستقیم تخفیف تحریم های ایران را که آمریکا پیشتر وعده داده بود تضمین می کند و این امر به دستیابی به توافق هسته ای پایدار با ایران کمک خواهد کرد.
در صورت دستیابی به یک توافق هسته ای با ایران، شرکت های اروپایی و غیر آمریکایی در مقایسه با همتاهای آمریکایی شان که از تجارت و سرمایه گذاری در ایران بر اساس فرمان اجرایی 1995 منع شده اند، به احتمال زیاد سود بیشتری می برند.