به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ مهندس رضا باقری اصل اظهار داشت: این همایش به دنبال ابلاغ نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی از سوی شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای عالی اداری، به منظور ایجاد وحدت رویه در اجرای مصوبات و همچنین رفع ابهامات احتمالی موجود در این حوزه برگزار میشود.
وی افزود: همچنین براساس ضوابط اجرایی توسعه دولت الکترونیکی و آیین نامه توسعه خدمات الکترونیکی دستگاههای اجرایی، تکالیف هریک از دستگاهها در این مسیر مشخص و تشریح خواهد شد.
جانشین دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات خبر داد:
آغاز تحول در ارائه خدمات الکترونیکی
با ابلاغ مصوبات شورای عالی فناوری اطلاعات و شورای عالی اداری، ایجاد تحول در ارائه خدمات الکترونیکی آغاز شده است.
مهندس رضا باقری اصل در همایش الزامات اجرایی نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: نقشه جامع دولت الکترونیک در اصل به دنبال راهکارهایی جهت توانمند سازی هر چه بیشتر دولت است.
وی دولتی چابک، در دسترس، مشارکت جو، شفاف و پاسخگو را هدف دولتی توانمند عنوان کرد و گفت: دولت الکترونیک باید در برگیرنده کل نظام باشد و همه ارکان اجرایی در ارائه خدمات به شهروندان دخیل باشند.
جانشین دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات افزود: با یک برنامه منسجم در طول مدت زمان کوتاهی، میتوان این رتبه کشور را در شاخص دولت الکترونیک در دنیا ارتقا بخشید.
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به ایجاد شبکه ملی تبادل اطلاعات کشور اظهار داشت: تبادل اطلاعات در این شبکه به شیوه خدمات الکترونیکی یا پیام الکترونیکی خواهد بود و در آن دیتا ذخیره نمیشود فقط تبادل دیتا خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در این مراکز، امکان پایش، نظارت و تبادل اطلاعات و گزارش گیری برای ذی نفعان فراهم خواهد بود.
رضا باقری اصل با اشاره به تشکیل کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی تصریح کرد: در این کمیسیون کارگروه تعامل پذیری، کارگروه استانی، کارگروه دستگاههای اجرایی و کارگروه 14 گانه خوشههای خدمتی، از جمله کارگروههای این کمیسیون را تشکیل میدهند.
وی با بیان این مطلب که ساختار هماهنگی اجرای دولت الکترونیکی با این کمیسیون عملیاتی شده است، تاکید کرد: کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی، اختلافات احتمالی میان دستگاهها برای اشتراک گذاری اطلاعات را برطرف خواهد کرد.
معاون دولت الکترونیک معاونت برنامه ریزی و توسعه مدیریت رئیس جمهور خبر داد:
توجه ویژه به توسعه دولت الکترونیکی در ارزیابی دستگاههای اجرایی
عملکرد دستگاه های اجرایی هر ساله بر اساس شاخص های مشخص ارزیابی میشود که امسال پیشنهاد شده شاخص توسعه دولت الکترونیکی و هوشمند سازی اداری جایگاه ویژهای در این ارزیابی داشته باشد.
دکتر شاه پری معاون امور سیستمها و دولت الکترونیک معاونت برنامه ریزی و توسعه مدیریت رئیس جمهور در همایش الزامات اجرایی نقش راه توسعه دولت الکترونیکی با اشاره به سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغ مقام معظم رهبری گفت: بندهای 15، 17، 18، 12 این ابلاغیه مستقیماً به دولت الکترونیک مربوط است و سایر بندها نیز به نوعی با این حوزه مرتبط است.
وی افزود: بند ج ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرده نقشه راه دولت الکترونیک را تهیه و خدمات را به مردم ارایه دهد.
وی با اشاره تهیه مدل مفهومی نقشه دولت الکترونیک کشور افزود: طبق ماده دوم آیین نامه قرار است تا پایان سال 93 شناسنامه خدمات دولت الکترونیک دستگاه های اجرایی توسط این دستگاه ها تکمیل شود.
شاه پری در مورد اصلاح بهبود روشهای انجام کار نیز افزود: دستگاههای اجرایی طبق ماده سوم آیین نامه موظف شدند با هدف تسریع در انجام کار و کاهش هزینه ها و زمان، روشهای انجام کار خود را در وب سایتها قرار دهند و مستندات لازم را جهت تایید به معاونت توسعه ارائه دهند.
شاه پری در ادامه در زمینه آیین نامه توسعه خدمات الکترونیکی دستگاههای اجرایی مصوب شورای عالی اداری اظهار داشت: در این زمینه پس از مطالعات و بررسی کشورهایی نظیر کانادا، آمریکا، سنگاپور، آلمان، مالزی، ژاپن، کره جنوبی و عربستان زیرساختهای دولت الکترونیک در این کشورها بررسی و بهترین کارها و اقدامات انجام شده از سوی آنان احصا و بر مبنای این مطالعات اقدامات اساسی برای تحقق آیین نامه پیش بنیی شد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور خبر داد:
آمادگی بخش خصوصی برای مشارکت در توسعه دولت الکترونیکی
کنسرسیومهای مختلف در استانها برای افزایش تعامل با دستگاههای اجرایی جهت مشاوره و معرفی شرکتهای فعال در زمینههای گوناگون تشکیل شده است.
کاظم آیت اللهی در همایش الزامات اجرایی نقشه راه توسعه دولت الکترونیکی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: اجرا و پیاده سازی پروژهها فناوری اطلاعات توسط بخش خصوصی، یکی از راههای موفق عملیاتی کردن اینگونه پروژهها محسوب میشود.
وی افزود: سازمان نظام صنفی رایانهای کشور آمادگی سرمایه گذاری، پشتیبانی، مشاوره و پیاده سازی پروژههای فناوری اطلاعات در کشور را دارد.
وی با اشاره به توانمندی های بخش خصوصی تصریح کرد: بیش از شش هزار شرکت فعال حقیقی عضو سازمان نظام صنفی رایانه ای هستند و تمامی مشاورین طبق آیین نامه و استاندارد های سازمان فناوری اطلاعات ایران تعیین صلاحیت شده اند.
کاظم آیت اللهی ادامه داد: امیدواریم زیرساخت های لازم از سوی دستگاه های اجرایی ایجاد و پیاده سازی پروژه های فناوری اطلاعات در راستای تعامل و سرعت بخشیدن به انجام پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شود.
انتهای پیام/
slymani.ir