عضو هیات اداری مجلس نمایندگان افغانستان از توزیع متن موافقتنامه امنیتی کابل – واشنگتن بین اعضای کمیسیون های هجده گانه مجلس این کشور برای بررسی بندهای آن خبر داد و گفت: نمایندگان مجلس افغانستان به عملی شدن موافقتنامه امنیتی از سوی آمریکا با دیده شک می نگرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،  سید اکرام منشی مجلس نمایندگان افغانستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهور افغانستان، ضمن انتقاد از افزایش ناامنی ها در این کشور پس از امضای موافقتنامه امنیتی کابل – واشنگتن، تصویب این موافقتنامه را در مجلس این کشور مشروط به توجه جدی آمریکا به تامین امنیت در افغانستان دانست.

وی با تاکید بر اینکه هیات اداری مجلس نمایندگان افغانستان به توجه جدی آمریکا برای تامین امنیت افغانستان اصرار دارند گفت نمایندگان تامین امنیت و دفاع از مرزهای افغانستان را در مقابل تجاوزات بیرونی از اهداف اصلی امضای موافقتنامه امنیتی افغانستان با امریکا و ناتو می دانند و از افزایش ناامنی ها و حملات راکتی از پاکستان به خاک افغانستان پس از امضای اولیه این پیمان به شدت انتقاد دارند.

سید اکرام افزود: ' نمایندگان مردم در مجلس از امریکا و کشورهای عضو ناتو می خواهند که در رابطه با امنیت افغانستان توجه جدی کنند تا این موافقتنامه توسط پارلمان افغانستان تصویب گردد'.

وی تاکید کرد: اگر امریکا می خواهد موافقتنامه امنیتی از سوی مجلس تصویب شود؛ باید بر کشورهای همسایه ای که برای افغانستان مشکل ایجاد می کنند؛ فشار وارد کند.

وی افزود:' ایجاد صلح و ثبات در افغانستان یکی از اهداف موافقتنامه امنیتی با امریکا و ناتو است و در رابطه با تصویب این پیمان نمایندگان تصمیم می گیرند که با کارت سرخ و سبز مخالفت و یا موافقت خود را با این موافقتنامه نشان دهند'.

شمار دیگری از نمایندگان نیز در اظهار نظرهای خود بر عملی شدن مواد پیمان امنیتی از سوی امریکا به دیده شک نگریسته اند.

امضای موافقتنامه امنیتی کابل - واشنگتن پیش از این به عاملی برای تنش در روابط آمریکا و افغانستان در یک سال پایانی حکومت حامد کرزی مبدل شده بود.

این موافقتنامه قرار بود سال 2013 به امضا برسد اما حامد کرزی امضای این موافقتنامه را به پیش شرط هایی مشروط کرد.

"حامد کرزی در طول زمامداری خود بارها با تاکید به اینکه آمریکا برای تامین امنیت افغانستان صادق نیست، "برقراری صلح و ثبات، تقویت نیروهای نظامی افغانستان و توسعه اقتصادی این کشور را از مهمترین پیش شرط ها کابل برای امضای پیمان امنیتی با واشنگتن اعلام کرده بود.

موافقتنامه امنیتی آمریکا و افغانستان بحث های زیادی را در محافل سیاسی و اجتماعی افغانستان تا کنون به دنبال داشته است.

شمار پایگاههای نظامی آمریکا در افغانستان، تعداد نظامیان مستقر در این مراکز، هدف و چگونگی عملیات نظامی آنها و نحوه همکاری با افغانستان در صورت بروز تهدید و از همه مهمتر مصونیت قضایی نظامیان آمریکایی، ازجمله دغدغه های مقامهای افغانستان در امضای این موافقتنامه بوده که سبب طولانی شدن امضای آن شد.

اشرف غنی احمد زی رییس جمهوری جدید افغانستان یک روز پس از به قدرت رسیدن پیمان امنیتی با آمریکا را امضا کرد و برای تصویب نهایی به مجلس نمایندگان این کشور فرستاد.
/انتهای یپام
منبع:ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.