مدیر گروه تبدیل و ذخیره انرژی پژوهشکده انرژی گفت: ژنراتور توربین بادی به روش متالوژی پودر مغناطیس نرم توسط محققان پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی طراحی و ساخته شد.

مهرداد عدل عضو هیات علمی و مدیر گروه تبديل و ذخيره انرژي پژوهشکده انرژی در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: نمونه کوچک و اولیه این ژنراتور با مدیریت سید محمود هاشمی نژاد عضو هیات علمی این پژوهشکده، با توان 110 وات و ولتاژ 25 ولت با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفته است. 

وی با بیان اینکه پتانسیل انرژی بادی تضمین مناسبی برای آینده توسعه پایدار انرژی پاک بادی در کشور است، افزود: این ژنراتور با بهره گیری از مواد کامپوزیت آهن و رزین مخصوص به عنوان هسته و رتور ژنراتور در گروه تبدیل و ذخیره انرژی پژوهشگاه طراحی شد. 

عدل با اشاره به مراحل انجام این پروژه اظهار داشت: قطعات متالوژی پودر با استفاده از پرس مخصوص تحت فشاری بیش از 200 تن قرار گرفته و پس از آن در کوره تحت فرایند خاص آماده ماشین کاری شده اند. 

وی تصریح کرد: قطعات رتور با دقت01/0 میلیمتر توسط سیم داغ بریده شده و قطعات استاتور نیز توسط دستگاه سی ان سی با دقت 01/0 میلیمتر ماشین کاری شده اند. 

عدل اظهار داشت: استاتور این ژنراتور از نوع شار محوری بوده و دارای یک استاتور ثابت و دو رتور در اطراف آن است که تعداد قطب‌های آن 10 عدد است و دوازده سری سیم پیچی بر روی استاتور آن قرار دارد. 

وی تصریح کرد: ساخت این ژنراتور حاصل سه سال مطالعه و بررسی دکتر هاشمی نژاد و همکاران و استفاده از توانمندی‌های پیشرفته ترین کارگاه های در دسترس، فرایند قطعه سازی، مونتاژ، سیم بندی و رزین کاری کل مجموعه استاتور بوده است، چنانچه با توجه به سه فاز بودن ژنراتور برای هر فاز چهار سری سیم پیچی تعلق می گیرد و مقایسه نتایج شبیه سازی و آزمون عملی ژنراتور نشانگر عملکرد ماسب ژنراتور از نظر تولید ولتاژ با حداقل هارمونیک‌های فرعی است.

عدل همچنین از پیشرفت تارنمای انرژی‌های تجدیدپذیر پژوهشگاه خبر داد و گفت: این تارنما با مدیریت دکتر سید محمود هاشمی نژاد و مهندس سرایی، هشتاد درصد پیشرفت داشته که در حال حاضر روی مانیتورهای جنب دبیرخانه و سالن اجتماعات شهید بیات موحد نصب شده است. 

وی اظهار داشت: مشخصه‌های جوی و همچنین عملکرد نیروگاه فتوولتاییک مستقر روی بام آزمایشگاه تبدیل و ذخیره انرژی، بصورت دوره‌های زمانی منظم هر دو دقیقه یکبار، روی این سامانه قابل مشاهده می باشد البته در آینده نزدیک نیز عملکرد سامانه آبگرمکن خورشیدی روی بام سالن غذاخوری و توربین بادی پژوهشگاه به این تارنما اضافه خواهد شد. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار