به گزارش
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، دومین نشستِ «چالش اقتصاد و هنرهاى معاصر» از سوی خانه هنرمندان ایران با همکاری بانک پاسارگاد، یک شنبه 4 آبان با حضور دکتر «حمیدرضا ششجوانی» اقتصاددان؛ دکتر «بهنام کامرانی» و «زروان روح¬بخشان» هنرمند و پژوهشگر هنر معاصر در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.
معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران در توضیح این نشست آورده است: هنرهاى تجسمى در طول تاریخِ هنر، محل تلاقى اقتصاد و هنر به شمار مى آمده است. در دوره معاصر و به¬ویژه در دوران پس از جنگ جهانی دوم، با تغییراتِ اساسى در نگرش به هنر و اثر هنرى و همچنین ایجاد پیوندهای بدیع و تازه هنر با بیشترِ شاخه هاى علوم انسانى، صنعت، تكنولوژى، و همچنین علومِ زیستى و طبیعى، و نیز پیدایشِ هنر معاصر و محوِ چشمگیرِ تمایز و شكاف میانِ هنر و زندگى، فرآیندِ خلق اثر به حوادث و وقایعِ متعدد و غیرقابلِ پیش بینىِ زندگىِ روزمره بسیار نزدیك و مشابه شده است. در این سالها، توجهات از خروجىِ صرفِ هنر یعنی اثر هنرىِ معین و مثلاً یك تابلوى نقاشى به میزانِ قابلِ توجهى به فرآیند و مراحلِ تولید اثر هنری معطوف گشته است. این فرآیند، از بسترها و خاستگاه هاى ریشه اىِ «ایده» (یعنى زندگىِ روزانه و اتفاقاتِ معمول و پیشامدهاى درونِ آن) آغاز می شود و تا هر آنجایى كه هنرمند از هر نظر درگیرِ ایده هنرى و نگاهِ متصل به آن باشد ادامه مى یابد.
در این موقعیت، این سؤال که «اقتصاد و هنرهاى جدید و معاصر چگونه با هم پیوند برقرار مى كنند؟» پرسشى چالش برانگیز به نظر مى رسد، چه آنكه اقتصاد و روابطِ تولید، با محصول و كالا جهتِ مبادله و معامله سروكار دارد، در صورتى كه هنرِ معاصر و هنرهاى نو و همین طور چندرسانه اى و متقابلى، معطوف به «تجربه» و «پیشامد» است و بر گرفتن خروجى و محصولِ مشخص از یك فرآیندِ خلق، اصرارى ندارد. نشست «چالش اقتصاد و هنرهاى معاصر» در پىِ تبیینِ و واكاوىِ اتصالِ اقتصاد و هنر است و مى كوشد در صورتِ پذیرفتنِِ دوجانبه این دو مقوله نسبت به یكدیگر، روشن نماید كه آیا «فرآیند» به جاى محصول مى تواند موضوعِ اقتصاد و روابطِ اقتصادى قرار گیرد یا نه.
علاقمندان برای حضور در این نشست می تواننند یک شنبه 4 آبان از ساعت 17 به تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران مراجعه فرمایند.
انتهای پیام/ اس