رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: مسیر دریایی برای قاچاقچیان جذاب‌تر شده است و عوامل مختلفی در این زمینه همچون افزایش مراكز انتقال مسافر در كشورهای خلیج فارس و مسیر آفریقا تاثیرگذار هستند، كماكان هم بازارهای اروپا با قدرت خرید بالا و گرایش آنها به عادی‌سازی مصرف، انگیزه اصلی قاچاقچیان را تشكیل می‌دهد ضمن آنكه قاچاقچیان به بازارهای محلی نیز توجه می‌كنند.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، سردار علی مویدی صبح امروز در یازدهمین نشست مقامات ارشد ابتکار سه‌جانبه كه در هتل ارم برگزار شد با بیان اینكه اینگونه نشست‌ها، موجب بهبود همكاری‌های پلیسی منطقه و هم‌افزایی مبارزه جهانی با مواد مخدر می‌شود، گفت: این گردهمایی فرصت خوبی است تا هیات جمهوری اسلامی ایران، نظرات خود را در خصوص روند قاچاق مواد مخدر در منطقه با شركت‌كنندگان در میان بگذارد.
 
وی افزود: طی یكسال گذشته علی‌رغم اقدامات مثبت دولت افغانستان و همكاری‌های اثربخش پلیس پاكستان، با افزایش ورود مواد از مرزهای مشترك آن دو كشور مواجه بودیم و میزان حجم مواد ورودی از طریق خشكی و دریا نیز افزایش یافته است.
 
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینكه از نظر مسیر و مقصد، قسمت اعظم قاچاق مواد مخدر به سوی مرزهای آبی متمایل است اما همچنان عبور از مسیر بالكان (باتوجه به صرفه اقتصادی) از سوی قاچاقچیان دنبال می‌شود، گفت: بنا بر گزارشات سازمان ملل در دو مسیر بالكان و شمال، میزان كشفیات كاهش یافته و علت این اتفاق را می‌توان در افزایش كشفیات جمهوری اسلامی ایران جستجو كرد كه البته نظرات همكارانم از افغانستان و پاكستان و دفتر UNODC می‌تواند این موضوع را تصدیق كنند.
 
به گفته مویدی، پلیس ایران طی نه ماهه سال 2014 میلادی بیش از 350 تن انواع مواد مخدر كشف كرده و 75 درصد این كشفیات نیز در مرزهای شرقی و استان‌های حاشیه شرق كشور بوده است و تریاك نیز همچنان بخش عمده‌ای از مواد ورودی و كشفیات را تشكیل می‌دهد كه این موضوع حكایت از فعال بودن لابراتوارها در تركیه و بلغارستان دارد. حشیش، هروئین و مرفین نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
 
وی ادامه داد: مسیر دریایی برای قاچاقچیان جذاب‌تر شده است و عوامل مختلفی در این زمینه همچون افزایش مراكز انتقال مسافر در كشورهای خلیج فارس و مسیر آفریقا تاثیرگذار هستند، كماكان هم بازارهای اروپا با قدرت خرید بالا و گرایش آنها به عادی‌سازی مصرف، انگیزه اصلی قاچاقچیان را تشكیل می‌دهد ضمن آنكه قاچاقچیان به بازارهای محلی نیز توجه می‌كنند.
 
وی؛ تمركز پلیس روی كنترل راه دریایی به هدف مبارزه با فعالیت قاچاقچیان مواد مخدر، توسعه تبادل اطلاعات ویژه با كشورهای منطقه در مورد انتقال مواد مخدر از راه دریا و همچنین اجرای عملیات همزمان، تمركز پلیس بر تكمیل استحكامات در مرزهای شرقی و غربی، توسعه عملیات سگ‌های موادیاب در نقاط ورودی و خروجی و ایجاد آزمایشگاه تجزیه و تحلیل مواد مخدر در استان‌ها با هدف مشخص كردن منشاء تولید آن و تعیین مسیر انتقال اینگونه مواد و همچنین استفاده از كیت‌های تشخیص مواد مخدر در نقاط ورودی و خروجی را از دیگر اقدامات پلیس ایران برشمرد.
 
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: با توجه به اراده و همكاری سه كشور ایران، افغانستان و پاكستان تاكنون، 19 عملیات همزمان در سال 2014 با مدیریت، هدایت و نظارت این مركز انجام و مقدار 1650 كیلوگرم مواد مخدر كشف شده است كه در این خصوص مسئولیت دفتر UNODC بیشتر و بیشتر می‌شود.
 
مویدی در پایان بیان كرد: از جمله این مسئولیت‌ها هدایت هر چه بیشتر امور از سطح ساختاربندی به سطح عملیاتی از جمله مبادله اطلاعات به خصوص اطلاعات ویژه است و معتقدیم بدون تبادل اطلاعات مستمر، سریع و به موقع میان سه كشور ابتكار سه جانبه به نتیجه مطلوب نمی‌رسد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار