به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ همه دلخوشی بعضی از ماها که کارمان مستلزم ساعتها نشستن پشت میزها و انجام کارها بدون ذرهای تحرک است این است که با ورزش و دویدن جبران این سکون و بیتحرکی را بکنیم.
خب، هر کسی که برنامه منظمی برای دویدن روزانه داشته باشد و روزانه چند کیلومتر بدود، سود زیادی میبرد، وضعیت سیستم قلبی عروقیاش بهتر میشود، اندامش متناسب میشود و احتمال ابتلا به پرفشاری خون و دیابت در او کمتر میشود. اما چنین عادت روزانه خوبی، در عین حال که بسیار خوب است، ممکن است باعث غرور بیجای این دسته از افراد بشود و آنها را از یک نکته غافل کند!
دورههای طولانی سکون و حرکت نکردن، باعث مشکلاتی در بدن میشود که حتی با ورزش هم ممکن است نتوان آنها را برطرف یا جبران کرد. بر طبق پژوهش جدیدی که توسط مرکز پزشکی Texas Southwest انجام شده است، هر ساعت نشستن، حدود ۸ درصد از اثرات مفید یک ساعت ورزش سنگین را خنثی میکند (یعنی چیزی حدود ۵ دقیقه)
به عبارت دیگر اگر شما روزانه ۱۰ ساعت تمام هیچ حرکت بدنی نداشته باشید و دلتان را خوش کنید که روزی یک ساعت میدوید، باید بدانید که آن ۱۰ ساعت بیحرکتی، ۸۰ درصد اثرات مفید ورزش را از بین میبرد!
نکته افسردهکنندهتر:
اگر عادت به فعالیت ورزشی سنگین ندارید و حرکات ورزشی با شدت ملایم مثل پیادهروی انجام میدهید، باید بدانید که هر ساعت نشستن ۱۶ درصد اثر فعالیت ورزشی را از بین میبرد. مطالعات قبلی بیشتر رابطه بین ورزش و آمادگی و تناسب اندام را بررسی میکردند، اما در این تحقیق جدید که روی بیش از ۲۲۰۰ نفر انجام شده، برای اولین ساعات بیتحرکی هم، به عنوان یک شاخص در نظر گرفته شده است.
با توجه به این تحقیق برنامهریزی خیلی از ماها باید تغییر کند. بنابراین اگر هر روز ساعات زیادی بیتحرک هستید:
۱- یا باید مدت ورزش خود را بیشتر کنید.
۲- یا اینکه خودتان را عادت بدهید، فعالیتهای هر چند مختصری در طول ساعات کاری انجام بدهید. مثلا در حالت ایستاده، جواب تلفنها را بدهید، از آسانسور پرهیز کنید، اگر میتوانید میزهایی تهیه کنید که بشود پشت آنها ایستاده کار کرد.
3- اگر در خانه هستید و میخواهید یکی دو ساعتی وبگردی کنید، چه اشکالی دارد که از تبلت به دست بگیرید و در اتاق آرام قدم بزنید.
به جای صندلی هم میتوانید از توپهای بدنسازی استفاده کنید.