در حالی که داشتن تنها یک شب خواب راحت، آرزوی بسیاری از مبتلایان به اینسومنیا (insomnia) و یا همان بی خوابی است، خیلی از ما به دلایل متفاوت همواره تلاش می کنیم تا کمتر بخوابیم.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، در اینجا می خواهیم حقایقی را با شما در میان بگذاریم که اگر منطقی به آنها نگاه کنیم، شاید حداقل دیگر با چراغ خاموش تلویزیون نگاه نکنیم و یا بعد از گفتن شب بخیر، دیگر سراغ کامپیوتر یا موبایل خودمان نرویم.
 
1- سیستم ایمنی بدن با خواب کافی تقویت خواهد شد

 
همه ما می دانیم که برای عملکرد طبیعی بدن، خواب کافی امری ضروری است. اما مطالعات زیادی نشان داده اند که داشتن خواب کافی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. در حقیقت این مطالعات پاسخ ضعیف برخی افراد دچار اختلال خواب و کم خوابی را به واکسن های درمانی آنفلوانزا و هپاتیت نشان داده اند و این نشان دهنده تضعیف سیستم ایمنی بدن در اثر کم خوابی است.
 
2- حافظه شما تقویت می شود

 
کاملا واضح است که خواب و استراحت جسمی و روحی می تواند بر عملکرد مغزی و حافظه تاثیر بگذارد. در حقیقت طی بررسی های مکرر، پاسخ افراد به تست های حافظه بعد از داشتن خواب کافی همواره بهتر بوده است. علاوه بر تاثیر بر حافظه، خواب کافی همچنین در وضعیت یادگیری افراد نیز موثر می باشد.
 
3- احساسات شما تقویت خواهد شد

 
همانطور که می دانید افراد دچار اختلالات خواب، استعداد بیشتری برای ابتلا به بیماری های روحی مانند استرس و افسردگی دارند. البته افراد مبتلا به استرس و افسردگی نیز در بسیاری از موارد، اختلالات خواب و مخصوصا بی خوابی را تجربه می کنند.
 
یکی از علت های مهم این ارتباط این است که خواب نقش مهمی در فرایند های عاطفی و احساسی افراد بر عهده دارد. جالب است بدانید لذت بخش ترین بخش خواب، فاز آخر آن یعنی فاز REM است که افراد مبتلا به اختلالات خواب، معمولا آن را تجربه نمی کنند.

متاسفانه خیلی از افراد مخصوصا افراد جوان و پرمشغله فکر می کنند خواب به معنی تلف کردن و هدر دادن عمرشان است. در حالی که این اعتقاد کاملا غلط است. خواب برای تامین سلامتی شما امری صددرصد حیاتی و ضروری است و در حقیقت این بی خوابی و کم خوابی است که تمام تلاش ها و زحمات شما را بی ثمر می کند
 
4- ذهن شما آزادتر و پاک تر خواهد بود

 
خواب بهترین فرصت برای احیای مغزی است. متخصصین مغز و اعصاب بر این باورند که اتصالات و ارتباطات مغزی در طول خواب توسعه بیشتری پیدا می کند. همچنین ترشح انتقال دهنده های عصبی آرامبخش طی خواب شبانه، ده ها برابر بیش از طول روز خواهد بود و این همان آرامشی است که یک خواب مناسب به فرد خواهد داد.
 
5- تنظیم قند خون نیز از خواب شبانه تاثیر می پذیرد

 
همه ما می دانیم که یکی از عوامل موثر در ابتلا به دیابت، اختلال خواب و نداشتن خواب کافی است. علت آن است که بی خوابی باعث ایجاد مقاومت به هورمون انسولین می شود. در نتیجه انسولین قادر نخواهد بود قند ها را به داخل سلول هدایت کند. بنابراین باعث افزایش قند خون و ابتلا به دیابت می شود.
 
6- کاهش وزن هم از خواب تاثیر می پذیرد
 
اگر می خواهید وزن کم کنید و لاغر شوید، حداقل هفت ساعت خواب شبانه را در برنامه کاهش وزن خود قرار دهید. خواب کم به تولید و ترشح بیش از حد هورمونی به نام گرلین و کاهش ترشح هورمون لپتین منجر خواهد شد. هورمون گرلین مسئولیت تحریک اشتها را بر عهده دارد. هورمون لپتین کاهش دهنده اشتهاست. کاهش لپتین از یک طرف و افزایش گرلین از طرف دیگر، زمینه را برای افزایش اشتها و چاقی فراهم خواهد کرد.
 
7- خواب طول عمر را نیز بیشتر می کند
 
مطالعات زیادی نشان داده اند افرادی که به طور مزمن و در طولانی مدت خواب کمتر از هفت ساعت در شب را دارند، طول عمر کمتری نسبت به افراد با خواب کافی خواهند داشت.
 
طی بررسی های متعدد دیده شده این افراد از لحاظ ابتلا به فشار خون بالا، سکته و حملات قلبی نیز در گروه پر خطر جامعه قرار دارند.
 
همه این ها را گفتیم، با این هدف که:
 
می خواهیم برخی باورهای غلط افراد را تغییر دهیم. متاسفانه خیلی از افراد مخصوصا افراد جوان و پرمشغله فکر می کنند خواب به معنی تلف کردن و هدر دادن عمرشان است. در حالی که این اعتقاد کاملا غلط است.
 
خواب برای تامین سلامتی شما امری صددرصد حیاتی و ضروری است و در حقیقت این بی خوابی و کم خوابی است که تمام تلاش ها و زحمات شما را بی ثمر می کند.پس بهتر است این تغییر باور را از رفتار خودمان شروع کنیم.

منبع: برترین ها
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.