به گزارش
گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، عباس سعیدی اظهار کرد: در حال حاضر متوسط تولید گندم در استان 3.5 تا 4 تن در هکتار است و این در حالی است که در شرایط استفاده بهینه از آب و خاک، اراضی کشاورزی استان استعداد تولید حداقل 6 تن گندم در هکتار را دارند.
وی افزود: کشاورزان با رعایت مواردی چون استفاده از بذور اصلاح شده و مورد تایید جهاد کشاورزی، رعایت تاریخ کاشت مناسب بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه و توجه به توصیه کارشناسان، رعایت اصول تغذیه در گندم با توجه به تامین کود از سوی جهاد کشاورزی از طریق مصرف درست و به جای کودهای شیمیایی بر اساس توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی و مدیریت دقیق و منظم آبیاری و مبارزه با علفهای هرز و آفات و با به کارگیری برخی اصول علمی میتوانند به تولید بالای محصول در هکتار دست یابند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با تاکید بر اینکه کشاورزان با رعایت نکات فوق به راحتی میتوانند تولید را بیش از 2 تن در هکتار افزایش دهند، گفت: در این شرایط با احتساب هر کیلوگرم گندم 1000 تومانی، گندم کاران رقمی معادل دو میلیون تومان به ازای هر هکتار افزایش درآمد خواهند داشت.
سعیدی تصریح کرد: به سبب اینکه سطح زیر کشت افزایش نمییابد، خیلی از هزینهها حذف شده و سود خالص ناشی از این اقدام نسبت به هزینههای انجام شده از قبیل آزمایش آب و خاک، استفاده از کودهای شیمیایی و مدیریت آبیاری بسیار بالا خواهد بود و از سویی بهرهوری در مصرف آب و کاهش هزینههای تولید به شکل قابل قبولی افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه آب در کشور ایران به ویژه استان کرمان به عنوان یک معضل بزرگ از یک سو و نیاز به تولید گندم به عنوان محصول استراتژیک از سوی دیگر، ضرورت تلاش بیشتر کشاورزان در افزایش تولید در واحد سطح را میطلبد.
انتهای پیام/ز
منبع:تسنيم