به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، احمد بهاور امروز گفت: میزان خسارات وارده از سوی کارشناسان، 212 میلیون و 250 هزار ریال برآورد شده است.
وی ضمن بیان اینکه آتشسوزی 212 میلیون ریالی به مراتع دامغان خسارت زد، اظهار کرد: کجیندشت و مراتع بادلهکوه در شمال دامغان از جمله مناطقی بوده است که دچار آتشسوزی شد که با امدادرسانی بهموقع نیروهای یگان حفاظت و پرسنل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان و شهرداری دیباج و کلاتهرودبار مهار و خاموش شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان با یادآوری چهار فقره آتشسوزی در سال گذشته که به بیش از 15 هکتار مراتع خسارت شهرستان دامغان وارد شد، خاطرنشان کرد: بیشترین وقوع آتشسوزی در سطح مراتع شهرستان را عوامل انسانی که اکثراً مسافران هستند و پس از تهیه غذا آتش را خاموش نمیکنند، به وجود آوردهاند.
وی کمبود نیروی انسانی را مهمترین مشکل این اداره مطرح کرد و افزود: این اداره با بهرهگیری از تمام ظرفیتها و توان خود بر سطح مراتع شهرستان نظارت دارد.
بهاور یادآور شد: مراتع شهرستان دامغان با توجه به تنوع گونههای گیاهی موجود از مهمترین و با ارزشترین منابع طبیعی تجدیدشونده محسوب میشود و بهرهبرداری صحیح توأم با عملیات اصلاح و احیای آن میتواند نقش مهمی در حفاظت از آب و خاک و تأمین نیازمندیها در زمینه مواد پروتئینی و ... ایفا کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر، بالغ بر یک هزار و 200 نفر بهرهبردار با ظرفیت 144 هزار و 256 واحد دامی از مراتع شهرستان دامغان استفاده میکنند.
عضو ستاد حوادث غیرمترقبه شهرستان دامغان با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی یکی از اساسیترین عوامل توسعه اقتصادی و اجتماعی است، گفت: حفظ، احیا و بهرهبرداری اصولی از منابع طبیعی تجدیدشونده به عنوان بستر فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، محیط مناسب برای زیست موجوادت زنده از جمله انسان، عامل اساسی استمرار تولیدات کشاورزی، برقراری تعادل اکوسیستمهای مختلف و ایجاد ارتباط اصولی بین انسان و محیط زیست از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است.
انتهای پیام/م