مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران گفت: تامین حقوق مالکانه شهروندان، نقش موثری در جلوگیری از تخریب آثار باستانی و احیاء میراث فرهنگی ایفا می کند.

رجبعلی خسرو آبادی، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران در گفتگو با  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، ضمن اشاره به ضرورت بستر سازی مناسب در جهت تشویق مردم به حفظ و احیاء میراث فرهنگی و آثار باستانی اظهار داشت: در همین راستا مذاکراتی با شهرداری تهران ( حوزه شهرسازی و کمیسیون فرهنگی) داشته ایم تا بسته های تشویقی مناسبی برای ترغیب مالکان آثار تاریخی و املاکی که در نقاط حریم میراث فرهنگی قرار گرفته مصوب شود.
 
وی در ادامه افزود: بطور مثال می تواند به جای خرید ساختمانی تاریخی از سوی دستگاه ها و ارگانهای شهری به منظور  حفظ آْن، اجازه دهیم با تغییر کاربردی به تجاری یا اداری، مالک با هزینه شخصی خویش نسبت به ترمیم ملک و ساختمانی که مشمول ارزش تاریخی می شود اقدام نماید و از مزایای آن بهره مند شود.
 
وی در ادامه عنوان کرد: در چنین شرایطی فرد اثر تاریخی را مانع یا مصیبت برای خود فرض نمی کند و آن را فرصتی ویژه و سازنده تلقی می کند که حفظ اثر تاریخی برای او بر تخریب محدوده مورد بحث می چربد و  در اولویت قرار می گیرد.
 
رجبعلی خسروآبادی در ادامه افزود: متاسفانه ضوابطی که در شهرداری ها مصوب شده، چنین بناهایی، ساختمان فاقد ارزش تلقی می شود که مالک سود رادر تخریب آن می بیند زیرا خراب شده چنین ابنیه ای برای مالک ارزش بیشتری دارد و باید قوانین به سمت و سویی تغییر پیدا کند که مالکان احساس  نمایند ارزش افزوده چنین بناهایی در حفظ آن است.
 
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: در صورت تحقق امر فوق، اقدامی نهادینه و ارزشمند در حوزه میراث فرهنگی در سطح استان تهران عملیاتی می شود که می تواند به الگویی برای استان ها و دیگر شهرهای کشور تبدیل شود و خوشبختانه شهرداری تهران نیز آمادگی فراهم نمودن چنین ساز و کاری را دارد و شهردار تهران( محمد باقر قالیباف) با توجه به حساسیتی که نسبت به بافت های تاریخی دارد از چنین رویکردی استقبال نموده و فضای موجود فرصتی ویژه برای اجرایی نمودن طرح فوق به شمار می رود.
 
انتهای پیام/

برچسب ها: حقوق ، تاریخی ، میراث ، فرهنگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار