به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران آذربایجانشرقی؛موسسه بصیر یکی از فعالترین و بزرگترین تشکلهای فرهنگی و هنری ویژه نابینایان شمال غرب کشور است که فعالیتش را از سال 88 آغاز کرده و هماکنون بیش از 550 نفر از نابینایان و کمبینایان شمال غرب کشور در این مجموعه فعالیت آموزشی، فرهنگی، ورزشی و هنری انجام میدهند.
شناسایی و پرورش استعدادها و توانمندیهای نابینایان، تأمین نیازهای فرهنگی هنری و آموزشی نابینایان، اشتغالزایی برای نابینایان و تأمین نیازهای توانبخشی و تجهیزات کمک توانبخشی از عمدهترین اهداف این مجموعه است.
مهدی رفعتی، مدیرعامل موسسه فرهنگی بصیر در جمع خبرنگاران در خصوص عملکرد این مجموعه در طول یک سال گذشته، اظهار کرد: موسسه بصیر بیش از 150 نوع کلاس در تمامی زمینهها برگزار کرده است که استعداد نابینایان و کمبینایان با بهرهگیری از این کلاسها، شکوفا شده است، به طوری که نابینایان و کمبینایان در کنکور سراسری امسال عملکرد بسیار موفقی داشتند.
وی خاطرنشان کرد: در موسسه بصیر هر یک از خیران بر اساس تخصص خود برای نابینایان آموزش میدهند، بهطوریکه در تمامی زمینهها کارگاههای آموزشی رایگان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تولید وسایل نرمافزاری و سختافزاری برای پوشش فضای بین بینایی و نابینایی همواره در اولویت قرار داشته است، افزود: در این راستا موسسه بصیر استودیویی را به منظور ضبط صوتی کتابهای مورد نیاز نابینایان و کمبینایان تجهیز کرده است.
رفعتی ادامه داد: همچنین موسسه بصیر برای ادامه تحصیل نابینایان کمبضاعت، کمک مالی میکند که منبع اصلی این کمکهای مالی، خیران هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای ورزشی این موسسه، گفت: تیم گلبال موسسه بصیر هم اکنون در لیگ دسته یک حضور دارد و همچنین قهرمان پارالمپیک استان نیز عضو موسسه بصیر است.
مدیرعامل موسسه فرهنگی بصیر افزود: تمام تلاش موسسه بصیر برای بازگرداندن نابینایان و کمبینایان به اجتماع است، نمیخواهیم معلولیت محدودیت شود، نباید معلول منزوی شود، نباید نابینا شهروند درجه دو محسوب شود، ما برای این فعالیت میکنیم که دیگر بین نابینا و بینا فاصلهای نباشد.
وی در خصوص اشتغال نابینایان، گفت: نابینایان در مراکز دانشگاهی تحصیل میکنند که بر اساس تخصصشان جذب بازار کار شوند اما مسئولان بر این باورند که نابینایان ناتوان هستند. طبق قانون باید سه درصد از پستهای ادارات، سازمانها و غیره برای فعالیت معلولان در نظر گرفته شود که این قانون رعایت نمیشود.
رفعتی خاطرنشان کرد: با هزار مشکل نابینایان را به عنوان تلفنچی استخدام میکنند، 7500 نابینا و کمبینا در استان حضور دارند، این افراد کجا باید کار کنند؟ چگونه امرار معاش کنند؟
وی افزود: نابینایان به راحتی میتوانند با رایانه کار کنند و کسانی که به نابینایان انگ ناتوانی میزنند، فقر فرهنگی دارند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی بصیر در خصوص حمایت بهزیستی از نابینایان، گفت: بهزیستی از نابینایانی حمایت میکند که سرپرست خانواده و یا بیسرپرست هستند.
وی افزود: بعضی از نابینایان و کمبینایان با زحمت فراوان تنها کمک تحصیلی از بهزیستی میگیرند که رقم آن بسیار ناچیز است.
مسئولان در زمان انتخابات سراغمان میآیند
رفعتی تأکید کرد: فضای شهرهای استان برای نابینایان و سایر معلولان اصلا مناسب نیست، اکثر اعضاء شورای شهر در زمان انتخابات سراغمان میآیند ولی بعدا برایمان هیچ کاری نمیکنند.
وی افزود: در سالهای اخیر مسیر ویژهای برای عبور نابینایان در پیاده روها تعبیه شده است که متأسفانه برخی از این مسیرها به جوی آب و دکههای روزنامه فروشی ختم میشوند.
مدیرعامل موسسه فرهنگی بصیر اظهار کرد: تهیه ابزارات مخصوص نابینایان بسیار گران است و در این راستا نیازمند یاری مسئولان و خیران هستیم.
مدیرعامل موسسه بصیر در خصوص برنامههای این موسسه در روز 23 مهر ( روز جهانی عصای سفید) گفت: حضور نابینایان و کمبینایان در برنامههای صدا و سیما، برگزاری کلاسهای آموزشی، تجلیل از نابینایان و کم بینایانی که در طول سال گذشته ازدواج کردهاند و برگزاری دیگر برنامههای شاد برای روز عصای سفید تدارک دیده شده است.
شهرام دبیری، رئیس شورای شهر تبریز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در خصوص روز عصای سفید، گفت: نابینایان و کمبینایان قشر بزرگی از جامعه را تشکیل میدهند که باید مسئولان شرایط را برای آسایش این افراد فراهم سازند.
وی افزود: مناسبسازی پیادهروها یکی از مهمترین کارهایی است که توسط شهرداری تبریز اجرا شده است؛ اما باید تلاش بیشتری در این راستا انجام شود.
دبیری افزود: فضای شهرهای پیشرفته جهان برای زندگی افراد معلول مناسب است و باید برای رسیدن به استانداردها تلاش کنیم.
وی تأکید کرد: رسانهها و NGOها باید در راستای رساندن مشکلات معلولان به گوش مسئولان استانی و شهری تلاش کنند.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/ش