به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، رضا جهانگیری فر ، یکی از مهمترین دغدغه های امروز مدیریت شهری را آسیب های اجتماعی و کیفیت سلامت کودکان کار و خیابان عنوان کرد و گفت: تغییر شرایطی که یک کودک به واسطه آن مجبور می شود به جای تفریح و آموزش، کار کند، بر عهده مدیریت شهری نیست. مسائلی همچون شرایط اقتصادی و مهاجرت از عوامل ایجاد این شرایط هستند اما شهرداری تهران در راستای شکل گیری حوزه سازمان رفاه و خدمات اجتماعی توجه به حفظ این کودکان از آسیب های پیش رو و توجه به مسئله سلامتی آنها را از اهداف خود تعیین کرده است.
جهانگیری فربا بیان اینکه این کودکان در کوره پزخانه ها ، خیابان ها و کارگاه های غیرمجاز حتی بیش از یک فرد بالغ کار می کنند، افزود : این کودکان که رده سنی پنج و شش سال تا زیر 18 سال را شامل می شوند، عمدتا در سطح شهر از صبح تا عصر مشغول کار کردن هستند و این شرایط آنها را در معرض آسیب های جسمی، بیماری ها و سوء تغذیه قرار می دهد. ضمن اینکه اگر این کودکان آموزش های لازم را ندیده باشند احتمال قرار گرفتن در معرض تهدیداتی همچون تبدیل شدن به یک توزیع کننده موادمخدر و یا مصرف کنده را دارند.
وی یادآور شد: این کودکان در معرض سوء استفاده قرار دارند و حتی ممکن است مجبور به وارد شدن به باندها و گروه های تکدی گری شوند. از این رو دغدغه بسیاری از سازمان های مردم نهاد و مدیریت شهری این است که آنها از آموزش های لازم برخوردار باشند تا توان مراقبت از خود را در برابر این مسائل داشته باشند.
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه با اشاره به راه اندازی نخستین مدرسه کودکان کار و خیابان در منطقه 20 شهر تهران گفت: این برنامه با همکاری سازمان های مردم نهاد به بهره برداری رسید. آنچنان که تامین زیرساخت ها و امکانات برعهده مدیریت شهری بود و ارائه خدمات با ظرفیت های مردمی در این مراکز مدیریت می شود .
به گفته جهانگیری فر در این مراکز آموزشی تنها مساله درس کودکان مطرح نیست بلکه موضوعاتی همچون تغذیه ،توجه به بهداشت و درمان بیماری ها نیز مورد نظر بوده است و علاوه بر خدمات آموزشی و فرهنگی این کودکان از سوی پزشک مورد معاینه قرار می گیرند و در صورت لازم نیازهای درمانی آنها رفع می شود.
وی با بیان اینکه راه اندازی مدارس کودکان و کار خیابان در راستای آن است که این کودکان با حداقل مصائب دوران کودکی را طی کنند ، گفت: برنامه شهرداری تهران راه اندازی 8 مرکز آموزشی و فرهنگی پرتو در سطح شهر تهران است که در حال حاضر دو مرکز با همکاری مردم ، شورایاری ها و سرای محلات در منطقه 20 تهران و محله خلازیل منطقه 19 راه اندازی شده است و راه اندازی این مراکز طی ماه های آینده در مناطق 15، 17 ، 4، 2 ، 5و 9 در دستور کار قرار دارد.
معاون خدمات اجتماعی سازمان رفاه و مشارکت های مردمی با اشاره به اینکه در مرکز آموزشی و فرهنگی پرتو منطقه خلازیل کلاس درس و آمفی تئاتر قرار دارد گفت : این فضا همچون یک آموزشگاه طراحی شده است وشهروندان تهرانی می توانند با هماهنگی سازمان های مردم نهاد در یاری رساندن به این کودکان در این مراکز برای تحصیل یا سایر آموزش ها کمک کنند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر 120 کودک با همکاری خیریه ایلیا جذب مرکز پرتو منطقه 19 شده اند و امیدواریم شاهد حضور فعال مردم برای حمایت از این کودکان در داشتن زندگی سالم باشیم.
انتهای پیام /