اولین کتاب مدلسازی اطلاعات ساختمان با محوریت توسعه پایدار و طراحی ساختمان‌های سبز به همت دکتر مهدی روانشادنیا عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات و مهندس مهران قنبری مطلق عضو هیات علمی واحد تهران غرب ترجمه و توسط انتشارات سیمای دانش منتشر شد.

 به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از  اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، کتاب «مدلسازی اطلاعات ساختمان سبز؛ طراحی پایدار و موفق با استفاده از BIM» نوشته ادی کریگیل و بردلی نیس است که به همت دکتر مهدی روانشادنیا عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات و مهندس مهران قنبری مطلق عضو هیات علمی واحد تهران غرب ترجمه و منتشر شد. 

براساس این گزارش در معرفی این کتاب آمده است: در سالهای گذشته تلاشهایی از جمله تدوین مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان صورت گرفته است، لیکن این تلاش‌ها به نسبت چالش‌های پیش رو بسیار محدود است. برای مثال، بیش از ۳۴ سیستم رتبه بندی پایداری ساختمان در دنیا وجود دارد، که در کتاب حاضر تعدادی از آن‌ها به بحث گذاشته شده است. با وجود این، در کشور ما این سیستم‌ها کمتر اجرایی شده‌اند. 

در ادامه این کتاب آمده است: این کتاب، منبعی بسیار خواندنی اثر دو تن از متخصصان فناوری معماری است که پر از ایده‌های نو در جهت پایداری ساختمان‌ها است، که بسیاری از آن‌ها را در پروژه‌های واقعی به کار گرفته‌اند. جمع‌کردن آب باران در مخازن ذخیره آب، کاهش مصرف انرژی در اثر انتخاب جهت گیری مناسب ساختمان، استفاده از صفحات فوتوولتایی خورشیدی در سقف پارکینگ‌ها، بهینه کردن سایه بان‌ها، به کارگیری مصالح قابل بازیافت، ‌مدل‌سازی انرژی ساختمان، استفاده از سقفهای نورگیر برای استفاده بهینه نور روز، به کارگیری سیستم‌های مدیریت بعد از سکونت و بازیافت و استفاده چند باره از آب نمونه‌هایی از تجربیات واقعی مطرح شده در این کتاب هستند. 

این اثر با ارزش، به موارد فوق اکتفا نکرده و یکی از مباحث جدید و کاربردی مدیریت یکپارچه پروژه، یعنی مدل سازی اطلاعات ساختمان را در پروژه‌های ساختمانی سبز استفاده کرده است. بهره گیری از فن آوری‌های نوین نرم افزاری و سخت افزاری یک ضرورت مهم صنعت ساخت و ساز ایران امروز ماست، که کتاب حاضر می‌تواند راهنمایی برای علاقمندان آن باشد. 

قابل ذکر است، ساختمان‌های سبز، پرچم دار توسعه پایدار و ایجاد تعادل بین مسائل مربوط به سلامت محیطی، اقتصادی و اجتماعی هستند. اخیرا مفاهیمی همچون ساختمان پایدار و ساختمان زنده نیز مطرح شده‌اند که در همه آن‌ها توجه به سه اصل مردم، کره زمین و رونق اقتصادی اجتماعی محوریت دارند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.