به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران؛، محسن نورمحمدی، گفت: استان زنجان آب و هوای مناسبی برای پرورش زعفران دارد و در چند سال اخیر پرورش زعفران در استان اجرا شده است.
وی درخصوص ویژگیهای فیزیولوژیکی زعفران، ادامهداد: زعفران از دسته گیاهان گلدار تک لپهای است و از راسته مارچوبه تیره زنبقیان است. نام علمی آن clocus sativus است که از وسط پیاز یا قاعده ساقه ساقه تعدادی برگ باریک و دراز خارج میشود که از وسط برگها ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی میشود. گلهای بسیار زیبا و دارای شش گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در برخی واریتهها به رنگ گل یا ارغوانی است. گلها دارای سه پرچم و یک مادگی منتهی به کلائه سه شاخه پررنگ قرمز منتهی یا به نارنجی است.
این کارشناس افزود: قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ است.
نورمحمدی تصریح کرد: 93 درصد کل زعفران دنیا در ایران تولید میشود که 82 تا 83 درصد آن مختص مناطق خراسان است.
وی خاطرنشان کرد: پرورش زعفران در استان به صورت مزرعهای در روی زمین یا در برخی موارد خانمهای خانهدار بهصورت گلدانی پرورش میدهند.
این کارشناس افزود زعفران محصولی است که درآمد بالایی دارد و اگر به مقدار بالایی کشت شود شخص درآمد بالایی را کسب خواهد کرد.
وی با بیان اینکه زعفران محصولی است که با یکسال کاشت، میتواند هفت تا هشت سال بازدهی داشته باشد، ادامه داد: در سال اول کاشت زعفران بازده کمی دارد اما در سال دوم و سوم سوددهی بالاتر میرود و سال سوم و چهارم سوددهی دو تا سه برابر خواهد شد بدون آن که هزینه زیادی خرج شود چرا که هزینه در سال اول کاشت صرف شده و سودآوری آن در سالهای آینده خواهد بود.
انتهای پیام/م