عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: پرستاران منتظر عمل وزیر بهداشت به وعده‌هایش هستند. قرار بود بسته‌ای در حوزه پرستاری تعریف شود و تعدیل حقوق آن‌ها و اجرای آزمایشی قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شود، اما هنوز خبری از تحقق عملی این وعده‌ها نیست.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی نظام پرستاری شمس الدین شمس با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی نظام پرستاری با وزیر بهداشت گفت: در این جلسه حرف‌ها و قول‌هایی از جمله تعریف بسته‌ای در حوزه پرستاری در بحث طرح تحول نظام سلامت داده شد که متأسفانه تا امروز خبری از اجرای آن‌ها نشده است. 

وی افزود: البته بی‌شک اجرای طرح تحول نظام سلامت اتفاق خوبی است که باعث افزایش رضایتمندی مردم شده است و از این بابت خدا را شاکریم و از تمام دست اندرکاران اجرای این طرح قدردانی می‌کنیم اما وجود برخی بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌ها در پرداخت‌ها به ارائه دهندگان خدمات در مجموعه سلامت موضوعی است که به هیچ عنوان قابل قبول نیست. 

عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: به نظر می‌رسد تا امروز فقط یک گروه خاص در مجموعه کارکنان سلامت دیده شده‌اند و فقط درآمد‌ها، مزایا و پرداختی‌های یک قشر خاص افزایش پیدا کرده است و سایر کارکنان از جمله پرستاران هر چه تلاش می‌کنند، صحبت می‌کنند، جلسه می‌گذارند و بحث می‌کنند، راه به جایی نمی‌برند. 

وی اضافه کرد: تا امروز دائماً به ما قول و وعید داده‌اند که به زودی پرداختی‌های تعدیل می‌شود و روند به این شکل باقی نمی‌ماند و اصلاح می‌شود اما در عمل اتفاقی نمی‌افتد. تمام این مسائل در حالی رخ می‌دهد که با افزایش مراجعات در کنار کمبود نیروی انسانی، فشار‌ها و بار کاری بر جامعه پرستاری به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت بسیار بالا رفته است. 

شمس افزود: جامعه پرستاری به رغم این فشار‌ها دائماً تحمل کرده و چشم به راه است که ببیند چه اتفاقی می‌افتد ولی به نظر می‌رسد، عملاً، رسماً و قانوناً آنچه باید اتفاق می‌افتاد، مشاهده نشده و خبری از بسته‌ای که قرار بود عدالت را در مجموعه کارکنان نظام سلامت به اجرا درآورد، نیست. 

وی تصریح کرد: در جلسه‌ای که حدود یک ماه پیش با دکتر هاشمی، وزیر بهداشت داشتیم نسبت به این بی‌عدالتی‌ها تذکر دادیم و اعلام کردیم که آنچه به شدت مجموعه پرستاران را آزار می‌دهد تبعیضی است که به سایر کارکنان در قبال یک گروه خاص در نظام سلامت می‌شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، اضافه کرد: ما نمی‌گوییم چرا از آن گروه خاص حمایت می‌شود بلکه بحث ما این است که چرا سایر اقشار ارائه دهنده خدمت که زحمتشان و بار کاریشان کمتر از آن گروه نیست، نادیده گرفته می‌شوند. 

وی افزود: مگر غیر از این است که وزیر بهداشت بار‌ها گفته‌اند، پرستاران پیشانی نظام درمان و مجموعه سلامت هستند و در خط مقدم برخورد با بیماران و ارباب رجوع‌ها هستند، پس دلیل این همه بی‌عدالتی و نادیده گرفته شدن‌ها چیست. 

جامعه پرستاری تا کی صبر کند

شمس ادامه داد: جامعه پرستاری تا کی باید صبر و حوصله به خرج دهد و تا کجا این وضعیت را تحمل کند، البته بار‌ها اتفاق افتاده که پرستاران تصمیم به اعلام نارضایتی‌های خود گرفته‌اند ولی ما جلودار شده‌ایم. 

وی بی‌توجهی به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را دیگر موضوع مورد انتقاد جامعه پرستاری خواند و گفت: وزیر بهداشت در جلسه مشترکی که با اعضای شورای عالی نظام پرستاری داشت، صراحتاً قول داد که این قانون به صورت آزمایشی در چند بیمارستان اجرایی شود تا نقاط ضعف و قوت آن مشخص شود ولی متأسفانه به رغم گذشت بیش از یک ماه از آن جلسه خبری از اجرای این توافق نیست و به نظر می‌رسد جز صحبت و حرف، اتفاق دیگری در کار نیست. 

عضو شورای عالی نظام پرستاری، افزود: جامعه پرستاری تا کی باید فقط صحبت‌ها و وعده‌ها را گوش دهد و هیچ اقدامی را از سوی مسئولان شاهد نباشد. 

وی ادامه داد: ما به توافقات صورت گرفته و قولهای داده شده از سوی دکتر هاشمی در خصوص پرستاران بسیار خوشبین بودیم و الان نیز خوشبین هستیم و مطمئن هستیم که ایشان نیز بر این باورند که باید این وعده‌ها در عمل نیز اجرایی شود ولی احساس می‌کنیم کسانی هستند که مانع از اجرای این توافقات می‌شوند. 

شمس اضافه کرد: اما در هر صورت جامعه پرستاری انتظار دارد که شخص وزیر بهداشت به عنوان بزرگ خانواده سلامت در این خصوص دستور دهند تا اقدامات عملی صورت گیرد. 

وی افزود: اخیراً نیز حرف و حدیث‌هایی در خصوص افزایش K‌ها و ویزیت‌ها شنیده می‌شود که این طرح جدید وزارت بهداشت، باز هم اقدامی در  جهت درآمدزایی یک گروه خاص محسوب می‌شود که پیش از این نیز درآمدشان با اجرای طرح تحول نظام سلامت به چند برابر افزایش پیدا کرده است. بنابراین از وزیر بهداشت می‌خواهیم جلوی تبعیض بیشتر بین گروههای ارائه دهنده خدمات سلامت را بگیرد. 

عضو شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: به نظر می‌رسد اگر این اتفاق اخیر نیز بیفتد و برای سایر گروه‌ها از جمله پرستاری هیچ اتفاقی نیفتد، در آینده شاهد بروز برخی مشکلات باشیم. به هر حال وقتی رضایتمندی در سیستم نباشد و عدالت در حمایت از مجموعه کارکنان به صورت عادلانه صورت نگیرد و در پرداخت‌ها به همه مجموعه به صورت منطقی اهمیت داده نشود، پیش بینی برخی مسائل ناگوار و اعتراضات سخت نیست و ما نیز دیگر نمی‌توانیم جلودار باشیم و این هشداری است که مطرح می‌کنیم. 

وی افزود: ما صحبت از برابری و مساوات نمی‌کنیم ولی تبعیض‌ها و فاصله‌های چند ده برابری و گاهی چند صد برابری را قابل پذیرش نمی‌دانیم و در هیچ کجای دنیا نیز چنین موضوعی وجود ندارد. 

شمس اضافه کرد: چرا باید تمام حمایت‌ها در خانواده سلامت از یک گروه خاص اتفاق بیفتد و گروه‌های دیگر نادیده گرفته شوند و لگد مال شوند. مگر خدمات ارائه شده در نظام سلامت انحصاراً توسط یک گروه خاص ارائه می‌شود که باید شاهد چنین تبعیض‌هایی در برخورد مسئولان باشیم. 

پرستاران ناراضی نمی‌توانند به مردم خدمات مناسب ارائه کنند

وی با اشاره به افت کیفیت و انگیزه خدمت در سایر کارکنان نظام سلامت از جمله پرستاری گفت: وقتی رضایتمندی از بین رفت دیگر خدمت خوب ارائه نمی‌شود و تا وقتی پرستار ناراضی است چطور می‌تواند مددجو را راضی کند لذا در این میان بیماران نیز آسیب می‌بینند و از این حیث به نظر می‌رسد به رغم تأکید موکد مسئولان، حتی مردم نیز در اولویت نیستند و عملاً اولویت، انتفاع یک عده و گروه خاص در نظام سلامت است. 

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه افزود: در طرح تحول نظام سلامت شاید بخشی از یارانه‌ای که تعلق گرفته است، صرف تأمین تجهیزات و دارو شده است که جای تشکر دارد اما متاسفانه از سویی نیز بخش اعظمی از آن به جیب یک گروه خاص در نظام سلامت رفته است. 

شمس با تأکید بر لزوم توجه جدی شخص وزیر بهداشت در حل این معضلات، گفت: وزیر بهداشت باید به گونه‌ای عمل کند که این تصور ایجاد نشود که فقط وزیر یک عده خاص است بلکه وزیر بهداشت، وزیر تمام سیستم سلامت و تمام خانواده ارائه دهنده خدمات است.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار