مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سالانه پنج هزار و 368 تن تخم مرغ بومی در استان تولید می شود.

جاوید بهروزین در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز به میزان تولید تخم در مرغان بومی اشاره کرد وگفت: استحصال 200-160 تخم از هر مرغ بومی قابل پیش بینی است.

بهروزین ادامه داد: چون تغذیه طیور در حد تامین انرژی مورد نیاز بد انجام می شود، لازم است در فصول گرم از غذاهای با پروتئین و املاح زیاد استفاده نمود.

مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: استفاده از سنگریزه در تغذیه طیور بخصوص وقتی از دانه های سخت استفاده می شود مفید بوده و باعث افزایش هضم غذا در سنگدان می شود ولی چون طیور بومی ساعاتی از روز را به چَرای آزاد می پردازند و از سنگریزه های موجود در مزارع و مراتع استفاده می نمایند، گنجاندن سنگریزه در تغذیه نه ضرورتی ندارد.

وی با توصیه به مرغداران بومی اظهار کرد: جمع آوری پوسته تخم مرغ و استفاده از آن در تغذیه طیور به این دلیل که ممکن است آلوده به عوامل بیماریزا باشند، توصیه نمی شود.

بهروزین ضمن بازگو نمودن تاثیر گرما در کاهش اشتهای مرغ بومی تاکید کرد: اشتهای طیور متاثر از درجه حرارت محیطی است و در فصول گرم به علت بالا بودن حرارت محیطی اشتهای طیور کاهش می یابد.

کیفیّت برتر تخم مرغ، پوسته تخم مرغ بهتر، درصد لاشه بالاتر و همین طور مقاومت به برخی بیماری ها و شرایط طبیعی در مرغ بومی اثبات شده است.
 
انتهای پیام/ا
برچسب ها: تولید ، تخم مرغ ، بومی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.